Gratis proefles theater op woensdag 16 september in Blaricum.
Gratis proefles theater op woensdag 16 september in Blaricum. Foto: Zone 1380

Vrijdag 11 september

Body shape

9.00 uur | Huis van Eemnes

Wil je op een veilige manier aan je conditie werken en je spieren sterker maken? Kom dan met onze les meedoen. De eerste vier lessen zijn gratis en je betaalt geen inschrijfgeld. Meer info: www.enjoy2Bfit.nl of 06-52537228.

Power walking

9.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Dankzij de natuurlijke vorm van beweging is sportief wandelen voor bijna iedereen geschikt. Samen met een trainer, wandel je fanatiek en werk je aan conditie. Dankzij de spierversterkende oefeningen merk je snel resultaat. Gratis proefles. Meer informatie: www.sportiefhardlopenhuizen.nl/sportiefwandelen.html.

Boksen 60+

10.00 uur | Holleblok Huizen

Tijdens deze lessen word er vooral gewerkt aan uithoudingsvermogen, coördinatie en zelfvertrouwen. Je stoot bij elkaar in de handschoenen. Er word geen aandacht besteed aan sparren. Muziek en bokshandschoenen zijn aanwezig. Koffie/thee na de les.

ART Expo

14.00 uur | Voormaliig Rabobankgebouw Laren

Diverse kunstenaars exposeren in het voormalige bankgebouw in het centrum van Laren. Toegang is gratis. Elk weekend, vrijdag t/m zondag open vanaf 14.00 uur.

Zaterdag 12 september

Hardlopen voor beginners

Atletiekvereniging Zuidwal
Huizen

Op zaterdag 19 september, het begin van de landelijke sportweek, begint de jaarlijks nieuwe hardloopcursus Yakult Start to Run bij Atletiekvereniging Zuidwal die van jou in zeven weken een hardloper maakt. Schrijf je nu vast in: www.avzuidwal.nl.

Go running

9.30 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Kom twee keer per week trainen in een kleine groep onder begeleiding van een gediplomeerde trainer. Er zal veel aandacht zijn voor een juiste houding en looptechniek om blessurevrij te kunnen lopen. Meld je aan en start op dinsdag 22 september. Www.sportiefhardlopenhuizen.nl/go-running.html.

Open dag

10.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Kom kennis maken met o.a. Judo, Jiu Jitsu, Pencak Silat, Junior Ninja School of Zelfverdediging. Kijk op www.osorezu.nl hoe laat de verschillende lessen starten. Voor iedereen van 2,5 tot 88 jaar.

Open dag

10.00 uur | De Krachtcentrale
Huizen

De Gooische Fotoschool houdt open dag. U bent welkom met al uw vragen op het gebied van fotografie. Ook vertellen we graag meer over ons najaarsaanbod cursussen en workshops. Www.degooischefotoschool.nl.

Kunstroute

12.00 uur | De Groene Afslag
Laren

Gooise kunstenaars tonen hun kunst op het terrein van de Groene Afslag. Zij zijn allen verbonden aan het concept 'Pakje Kunst', waarbij je verrassende kunst kunt trekken uit een automaat. Gewoon met muntjes, net als vroeger. Zorg daarom ook dat je voldoende 2 euromunten op zak hebt. Meer informatie: www.degroeneafslag.nl/programma.

Stekjes- en zadenruildag

13.00 uur | De Groene Afslag
Laren

Heb je een kraamkamer vol pilea’s, rododendrons of olifantsoren? Kom stekjes, zaailingen, bloem- en plantzaden ruilen van 13.00 tot 17.00 uur op het terrein van de AltijdWerkplaats & De Groene Afslag.

Zondag 13 september

Collecte nierstichting

9.00 uur | Geheel Laren Laren

Van 13 t/m 19 september wordt er gecollecteerd. Met de opbrengst doet de nierstichting levensreddend onderzoek.

Lezing

10.30 uur | De Engel-Vrijzinnig
Huizen

Een bijzondere lezing van Marion Schrijver en Hansje Dol over de historie van De Engel in Huizen. De Engel is het 'kerkje' van Vrijzinnig Huizen. De lezing is gratis. Reserveren noodzakelijk: Irene v.d. Berg 06-44846464 of irenevdbrg24@gmail.com.

Maandag 14 september

Koken door Karin

12.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Karin gaat op maandag en woensdag weer iets lekkers maken voor de lunch. Op maandag maakt ze soep en op woensdag is het nog een verrassing.

Kringloopwinkel

13.30 uur | Stichting Servitas
Huizen

Zoekt u leuke en goedkope spullen kom dan naar onze kringloopwinkel aan de Poolvos 2 te Huizen. Wij zijn geopend op elke maan- en dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur.

Tibetaanse meditatie

19.00 uur | Rang Zhin voor
meditatie en creatie Laren

We richten ons op de Tsa Lung waarbij de aandacht naar de innerlijke kant van deze vijf bewegingsoefeningen gaat. We gebruiken vooral de adem in het werken met de interne wind, die we opwekken en verwarmen zodat knellende emoties en blokkades los kunnen laten. Open en gratis les. Vooraf aanmelden: info@rangzhin.nl.

Spreekuur rechtswinkel

19.30 uur | De Draaikom Huizen

De rechtswinkel is alle maandagavonden weer open voor het geven van (juridische) adviezen. De woensdagspreekuren blijven dit jaar gesloten. De maandagavondspreekuren zijn zonder afspraak te bezoeken. De bijdrage (vanaf 4 euro) kan niet worden gepind/alleen contant worden betaald. Check voor uw bezoek altijd onze website voor de actuele openingstijden. Www.rechtswinkelhuizen.nl.

Dinsdag 15 september

Walking football

10.00 uur | SV Laren

Walking football is bedoeld voor ouderen vanaf 60 jaar om fit te blijven. Rennen is niet toegestaan en ook komt de bal niet boven heuphoogte. Na afloop wordt er met elkaar koffiegedronken en bijgepraat. Kom vrijblijvend kijken of meedoen. Www.svlaren99.nl/1051/walking-football/.

Computerhelpdesk

10.00 uur | Brassershoeve

Hulp nodig met uw laptop, tablet of smartphone? Dinsdag tussen 10.00 en 12.00 kunt u terecht in de Brassershoeve Waterstraat 2. Kosten 4 euro. Geen contante betaling, alleen per pin.

Bewegen voor peuters

10.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Rollen, dollen en bewegen op een zachte mat met leeftijdgenootjes of samen met vader, moeder, opa of oma. Is uw kind tussen de 2,5 en 4 jaar? Kom gratis een keer meedoen. Kijk voor meer informatie en opgeven op www.osorezu.nl.

Computerles

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Computerles bij Margreeth. Heb jij ook wat ondersteuning nodig, we zijn er ook voor jou. Alles is te leren, ook het gebruik van de computer. Maak een afspraak met Margreeth, 06-10629217 en wordt wijzer op de pc.

Beautyteam

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Je haar knippen, een voetmassage, voetreflex, lichaammassage, schoonheidsbehandeling en nog veel meer. Het is wel noodzakelijk om eerst een afspraak te maken met Wil van der Leden, 06-44870511.

Mindfulness training

19.30 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Mindfulness is een vaardigheid die iedereen kan leren. Wat niet wil zeggen dat het gemakkelijk is. Het gaat met vallen en opstaan, net als fietsen. En net zoals je niet leert fietsen door erover te lezen, zo leer je mindfulness niet uit een boekje.

Stretch lessen

19.30 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Elke dinsdagavond even heerlijk ontspannen de lessen volgen bij Daria. De spelregels van corona worden gehanteerd.

Woensdag 16 september

Helpdesk

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De PC Helpdesk BEL is weer geopend. Iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Gratis proefles theater

14.30 uur | Openbare Basisschool Blaricum

Theaterschool Zone 1380 is nieuw in Blaricum en gaat theaterles geven aan leerlingen van 6 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar, na schooltijd. Iedereen is van harte welkom om een gratis proefles te komen doen. Www.zone1380.nl.

Donderdag 17 september

Tentoonstelling

9.00 uur | BEL kantoor Eemnes

Coraline Bäcker haalt haar inspiratie uit het dagelijks leven en uit haar jeugd. De onderwerpen die zij uitbeeldt, zijn zeer veelzijdig: portretten, naakten, stillevens, landschappen en dieren. De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens openingsuren van het BEL kantoor. In verband met de corona voorschriften, wordt u verzocht zich bij aankomst even te melden bij de balie.

Film aan de Brink

14.30 uur | Brinkhuis Laren

'Parasite'. Ki-taek en zijn werkloze familie verkeren in geldnood. Ze leven in een krappe en duistere woning zonder toegang tot wifi. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen.

Film

13.00 uur | De Blaercom Blaricum

De mooiste pareltjes op grootscherm. Ons aanbod bestaat uit boekverfilmingen, muzikale ode's, prachtige klassiekers en arthousefilms. Wekelijks op donderdag van 13.00 tot 15.00 uur. Kosten 3 euro. Vooraf opgeven via 035-531 4383 of via activiteiten@blaercom.nl.

Huiswerkbegeleiding

16.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Heb jij hulp nodig bij het maken van je huiswerk? Info en opgeven bij: GertJan Bijning, gbijning@gmail.com of Gees Brouwer, gees44brouwer@live.nl. Voor onder- en bovenbouw en ouderen.

Boksen voor 60 plussers op vrijdag 11 september in Huizen.