Bowls in het Huis van Eemnes op vrijdag 25 september.
Bowls in het Huis van Eemnes op vrijdag 25 september. Foto: Koosje de Beer

Vrijdag 25 september

Powerwalking

9.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Dankzij de natuurlijke vorm van bewegen is sportief wandelen voor bijna iedereen geschikt. Samen met een trainer wandel je fanatiek en werk je aan conditie. Gratis proefles. Meer informatie: www.sportiefhardlopenhuizen.nl/sportiefwandelen.html.

Bodyshape

9.00 uur | Huis van Eemnes

Bodyshape is een vorm van bewegen op muziek, waarbij aan alle spiergroepen aandacht wordt besteed. De les begint met een warming-up van circa 10 minuten, gevolgd door een cardiotraining. Kom eens langs om te kijken of neem een proefles.

Bowls

10.00 uur | Huis van Eemnes

Bowls is van oorsprong een Britse balsport, die zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. Iedereen die nieuwsgierig is naar deze fijne sport nodigen wij van harte uit om eens te komen kijken en uit te proberen. De bowls zijn beschikbaar.

Walking hockey

10.00 uur | Larense Mixed Hockey Club Laren

Walking hockey is speciaal gemaakt voor 50/60-plussers, zodat deze doelgroep ook het geliefde spelletje hockey kan blijven spelen. Walking hockey is hockeyen vanuit het principe dat er niet gerend mag worden, dit om blessures te helpen voorkomen.

Helende reis (online)

10.00 uur | Rang Zhin voor
meditatie en creatie Laren

Door het zingen van deze klanken maken we een reis van openheid naar het vinden van jouw persoonlijke expressie. Breng je eigen thema mee. Kosten 25 euro.

Taalcafé

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Elke vrijdag bent u weer welkom in ons taalcafé. We praten samen om elkaar te leren kennen en het Nederlands te oefenen. Vrije inloop, geen afspraak en gratis.

ART Expo

14.00 uur | Voormaliig
Rabobankgebouw Laren

Diverse kunstenaars exposeren in het voormalige bankgebouw in het centrum van Laren. Toegang is gratis. Vrijdag t/m zondag open vanaf 14.00 uur.

Zaterdag 26 september

Talen info ochtend

10.30 uur | Brinkhuis Laren

U bent welkom tijdens onze inloopdagen. Diverse docenten zijn aanwezig om info te geven en uw vragen te beantwoorden over niveau, leermethode etcetera. Meer info: www.volksuiversiteithetgooi.nl.

Burendag

15.00 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

Vier Burendag mee op het skatepark. Jongeren vertellen over de metamorfose van hun Impuls. Buren trakteren op thee met zelfgebakken taart, jongeren op pizza. Bak samen met een buur pizza in een echte steenoven.

26 en 27 september

Deo et Arti

20.00 uur | Huis van Eemnes

In 'Amateurs' stapelen de problemen zich op. Een gestreste regisseur, een onbegrijpelijk stuk, ongekende tekst, jaloezie, kortom: genoeg ingrediënten voor een heerlijke avond uit. Reserveren via huisvaneemnes.nl.

Zondag 27 september

Ik haat hardlopen, dacht ik....

9.30 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Huizer inwoner, die Six Star Finisher is en in 3,5 jaar tijd tien marathons liep. Ze heeft ook nog een boek uitgebracht. Jij kunt haar ontmoeten. Hedwig komt haar verhaal vertellen. Laat je inspireren als liefhebber of hater.

Maandag 28 september

Lekker blijven fietsen

8.45 uur | Huis van Eemnes

Van 8.45 tot 13.30 uur is er een speciaal programma gemaakt waarin alles op het gebied van fietsen aan bod komt. Denk hierbij aan een verkeersquiz, fietsgymnastiek, check van de fiets, fietsvaardigheidsparcours, fietstocht en gratis koffie/thee met gebak. Voor alle 60-plussers.

Koersbal

9.00 uur | ’t Vuronger Huizen

Een sportieve activiteit voor senioren, voor velen wel bekend. Bent u nieuwsgierig geworden of het een activiteit is die bij u past? Kom dan een keer meedoen op maandagochtend van 9.30 tot 12.30 uur.

Geef-en-neemwinkel

10.00 uur | ’t Vuronger Huizen

De geef-en-neemwinkel is op maandag- en donderdagochtend geopend van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt uw spulletjes of kleding brengen die u niet meer nodig heeft en kunt weer uit de winkel meenemen wat u goed kunt gebruiken.

Kringloopwinkel

13.30 uur | Stichting Servitas
Huizen

Zoekt u leuke en goedkope spullen kom dan naar onze kringloopwinkel aan de Poolvos 2. Wij zijn geopend op elke maandag en dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur.

Spreekuur rechtswinkel

19.30 uur | De Draaikom Huizen

De rechtswinkel is alle maandagavonden weer open voor het geven van (juridische) adviezen. De woensdagspreekuren blijven dit jaar gesloten.

Dinsdag 29 september

Computerhelpdesk

10.00 uur | Brassershoeve

Hulp nodig met uw laptop, tablet of smartphone? Tussen 10.00 en 12.00 kunt u terecht. Deskundige vrijwilligers staan klaar om u te helpen. Kosten 4 euro. Geen contante betaling, alleen per pin.

Bewegen voor peuters

10.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Rollen, dollen en bewegen op een zachte mat met leeftijdgenootjes of samen met vader, moeder, opa of oma. Is uw kind tussen de 2,5 en 4 jaar? Kom gratis een keer meedoen. Kijk voor meer informatie en opgeven op www.osorezu.nl.

Walking football

10.00 uur | SV Laren

Walking football is bedoeld voor ouderen vanaf 60 jaar om fit te blijven. Rennen is niet toegestaan en ook komt de bal niet boven heuphoogte.

Helpdesk

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De PC Helpdesk BEL is weer geopend. Iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Mindful wandelen

10.00 uur | Huis van Eemnes

Bij deze rustgevende cursus komt iedere week een ander thema aan bod. Zo ligt de focus op ademhaling, voelen van het lichaam, zien, horen en tot slot ruiken en proeven. Meer informatie en aanmelden:
www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Stoelyoga

10.00 uur | Huis van Eemnes

Een milde vorm van yoga.

Donorregistratie

11.00 uur | Brinkhuis Laren

Hulp bij invullen donorregistratie. In verband met het beperkte aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. 035-5257410 of www.bibliotheekhlb.nl.

Computerles

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Heb jij ook wat ondersteuning nodig, we zijn er ook voor jou. Alles is te leren, ook het gebruik van de computer. Maak een afspraak met Margreeth, 06-10629217.

Beautyteam

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Buurt

Je haar knippen, een voetmassage, voetreflex, lichaammassage, schoonheidsbehandeling en nog veel meer. Het is wel noodzakelijk om eerst een afspraak te maken met Wil van der Leden, 06-44870511.

Pencak Silat

20.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

De Indonesische vechtsport/kunst wordt gegeven door Julian Langitan. Kom kennismaken en meld je aan voor een proefles. Kijk op www.osorezu.nl voor meer informatie en aanmelden.

Woensdag 30 september

Fitter met Fides

9.00 uur | Bijvanck Blaricum

Steppen is een laagdrempelige sport met weinig blessures. Heb je regelmatig rug- of knieklachten dan kan steppen je veel bieden. Het is goed voor je conditie. We steppen 1,5 uur in kleine groepjes en houden ons aan de RIVM-regels.

Bewegen

11.15 uur | De Blaercom Blaricum

Leuke beweegles onder deskundige begeleiding van Sportimpuls. Deze les is voor ieder niveau. Bent u het binnen zitten ook zat? Kom in beweging en doe lekker mee! Kosten 3 euro. Vooraf opgeven via 035-5314383 of via
activiteiten@blaercom.nl.

Dj-workshop

19.00 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

Deze professionele workshop kost slechts 12,50 euro en bestaat uit vijf lessen en een examen. Het examen is meteen je eerste live-optreden: draaien op een feest. Opgeven via WhatsApp, 06-11565989.

Recreatief tafeltennis

19.30 uur | ’t Vuronger Huizen

Ook het tafeltennis gaat weer van start. Bent u geïnteresseerd, wilt u meedoen of meer weten? Graag even bellen met Janny Hospers: 06-46108028 of mailen naar
JHospers@versawelzijn.nl.

Donderdag 1 oktober

Huiswerkbegeleiding

16.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Heb jij een beetje hulp nodig bij het maken van je huiswerk? Kom dan naar Hét Huis van de Buurt en een van de vier docenten gaat jou helpen. Info en opgeven bij GertJan Bijning, gbijning@gmail.com of Gees Brouwer,
gees44brouwer@live.nl.

Vrijdag 2 oktober

Bridge

13.00 uur | Huis van Eemnes

Tijdens deze cursus krijgt u in 12 lessen een inleiding op bridge: hoe overlegt u met uw partner, hoe brengt u het eigen contract tot een goed einde en hoe belemmert u de tegenpartij in zijn spel? Info en aanmelden:
www.volksuniversiteithetgooi.nl.


Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.


Huiswerkbegeleiding op donderdag 1 oktober in Huizen.