'Oplopende curve doorbreken'

HUIZEN Net als elders in het land heeft ook Huizen weer te maken met strengere regels om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Burgemeester Niek Meijer blikt in een groot interview terug op een eerste halfjaar corona en kijkt vooruit: "We moeten de oplopende curve doorbreken."

Dat moet met maatregelen zoals het eerder sluiten van horeca, geen publiek bij sport en de sportkantines gesloten. "Fijn dat de sport door kan gaan, helaas even zonder het sociale drankje en plezier eromheen. Maar het is wel een ellende voor de clubs, zeker financieel", reageert Anita Campbell van het Sportplatform Huizen. Vrijdag zitten de verenigingen om tafel met de gemeente.

Het regionaal beleidsteam (RBT) kwam ook weer bijeen om te praten over hoe de beperkingen regionaal ingevuld en gehandhaafd worden. Aansluitend is ook de noodverordening weer aangepast. Naast burgemeesters zijn ook hulpdiensten vertegenwoordigd in een RBT dat de leiding heeft over rampenbestrijding die de gemeentegrens overstijgt. Afgelopen vrijdag werd al besloten de noodverordening aan te passen naar aanleiding van de regionale verscherpingen in de horeca en nu zal dat nog verder gaan.

In Tergooi ziekenhuizen zijn inmiddels ook weer coronapatiƫnten opgenomen voor behandeling.

Lees verder pagina 2 en 3.