Een lezing van Bert van Dam over eenzaamheid op zondag 11 oktober in Huizen.
Een lezing van Bert van Dam over eenzaamheid op zondag 11 oktober in Huizen. Foto: Bert van Dam

Vrijdag 9 oktober

Power walking

9.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg

Sportief wandelen of ook wel power walking genoemd is wandelen op stevig tempo. Sportief wandelen is een nieuwe sport waarbij je, samen met een trainer, fanatiek wandelt en werkt aan je conditie. Dankzij de spierversterkende oefeningen die je tussendoor doet, verbrand je meer vet tijdens deze work-out en zie je al snel resultaat in een strakker figuur. Sportief wandelen is echt iets anders is dan hardlopen en is dankzij de natuurlijke vorm van beweging geschikt voor iedereen. Wist je dat je met power walking net zoveel calorieën verbruikt als met hardlopen op normaal tempo? Sportief wandelen is goed voor iedereen. Wandelen is een van de meest natuurlijke manieren van bewegen en heeft een lage kans op blessures. Door regelmatig te bewegen werk je direct aan je gezondheid en is de kans groot dat je ook veel lekkerder in je vel zit. Sportief wandelen is niet alleen goed voor je gezondheid, fitheid en gewicht, ook ga je merken dat je beter slaapt, minder stress ervaart en zelfs minder buikklachten krijgt. Www.sportiefhardlopenhuizen.nl/sportiefwandelen.html.

Portugees voor op reis

9.30 uur | De Blaercom Blaricum

Een korte cursus waarin je snel de basisbegrippen en goede uitspraak leert van het Portugees. Praktisch en laagdrempelig.

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Serviesgoed, vazen of speelgoed dat nog goed is maar waar we niks mee doen. Neem het mee voor de geef-en-neemtafel. Breng wat u kunt missen en haal van de tafel wat u nodig heeft.

Helpdesk

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De PC Helpdesk BEL is iedere werkdag geopend tussen 10.00 en 12.00 uur.

Bowls

10.00 uur | Huis van Eemnes

Bowlsclub het Gooi is een vereniging met ongeveer 30 leden die in een gemoedelijke sfeer met elkaar het spel bowls spelen. De club kent leden van 60+. Het gaat om het plezier en een gezellige sfeer. De speeldag is vrijdag van 10.30 tot 13.30 met een half uur pauze. Er wordt veelal samen gespeeld in teams van één tot vier personen. De samenstelling van de teams wisselt elke week. Nieuwe leden worden door een ervaren speler geïnstrueerd over hoe het spel werkt en wat de belangrijkste spelregels zijn. Bowls is een ideale sport voor ouderen omdat het vooral om techniek en tactiek gaat en lichamelijke snelheid geen rol speelt.

Walking hockey

10.00 uur | Larense Mixed Hockey Club Laren

Walking hockey is speciaal gemaakt voor 50/60-plussers, zodat deze doelgroep ook het geliefde spelletje hockey kan blijven spelen.

Taalcafé

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

We praten samen om elkaar te leren kennen en het Nederlands te oefenen. Vrije inloop, geen afspraak en gratis. Op ruime, veilige afstand. Elke vrijdag bent u welkom.

ART Expo

14.00 uur | Voormalig Rabobankgebouw Laren

Diverse kunstenaars exposeren in het voormalige bankgebouw in het centrum van Laren. Toegang is gratis. Elke vrijdag tot en met zondag open vanaf 14.00 uur.

Fighting girls

17.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Leer jezelf verdedigen tegen aanvallen van buitenaf. Je leert schoppen en stoten en je afweren tegen wapens. Dit is een buurtsportcoach activiteit en daarom is deelname gratis. Opgave is verplicht. Info en aanmelden: www.osorezu.nl.

Rap workshop

19.00 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

Ontdek en ontwikkel je creatieve skills op het gebied van rap en hiphop. Leer je eigen rapteksten schrijven. Leer wat een bar is, hoe je een track opbouwt en hoe je kan flowen op de beat. Meld je via WhatsApp aan bij Eric Horne, 06-11565989.

10 en 11 oktober

Boogschieten te paard

9.00 uur | Charming Stables
Eemnes

Het Nederlands team van boogschutters te paard zal het World Grand Prix rijden in Blaricum. Het evenement zal via een livestream op de Facebookpagina van Kessen-Moving Mounted Archery te volgen zijn.

Zaterdag 10 oktober

Pluktuin Blaricum

11.00 uur | Pluktuin Blaricum

Kom genieten van de 'schone' bloemen en pluk zelf je boeket. Lokaal gekweekte bloemen zonder gif of kunstmest: hoe mooi is dat. Zinnia's, Cosmea, Dahlia, Amarant, Ageratum en Tagetes zijn maar een paar soorten die je bij ons kunt plukken. Kosten 10 euro.

Zondag 11 oktober

Bootcamp

10.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Bootcamp is een combinatie van cardio- en krachttraining, gericht op een sterker lichaam en betere conditie. Start to Bootcamp is ideaal voor mensen die (weer) beginnen met sport. In zeven weken voel je je weer fit. Twee trainingen per week. Www.sportiefhardlopen.nl.

Lezing

15.00 uur | De Engel-Vrijzinnig
Huizen

Een lezing van Bert van Dam over eenzaamheid. Een interessante lezing die eenzaamheid van verschillende kanten bekijkt. Kaarten à 7,50 euro bestellen via www.engel-huizen.nl.

Maandag 12 oktober

Koersbal

9.00 uur | ’t Vuronger Huizen

Een sportieve activiteit voor senioren, voor velen welbekend. Bent u nieuwsgierig geworden of het een activiteit is die bij u past? Kom dan een keer meedoen op maandagochtend van 9.30 tot 12.30 uur.

Steppen voor 45-plussers

9.00 uur | Bijvanck Blaricum

Steppen is een laagdrempelige sport met weinig blessures. Heb je regelmatig rug- of knieklachten dan kan steppen je veel bieden. Het is goed voor je conditie. We steppen 1,5 uur in kleine groepjes.

Dinsdag 13 oktober

Walking football

10.00 uur | SV Laren

Walking football is bedoeld voor ouderen vanaf 60 jaar om fit te blijven. Rennen is niet toegestaan en ook komt de bal niet boven heuphoogte.

Computerhelpdesk

10.00 uur | Brassershoeve

Hulp nodig met uw laptop, tablet of smartphone? Tussen 10.00 en 12.00 kunt u terecht. Deskundige vrijwilligers staan klaar om u te helpen. Kosten 4 euro. Geen contante betaling, alleen per pin.

Stoelyoga

10.00 uur | Huis van Eemnes

Een milde vorm van yoga.

Mindful wandelen

10.00 uur | Huis van Eemnes

Met mindful wandelen leer je in een korte cursus van vijf sessies, je gedachten te richten op het heden, waardoor je direct ontspanning vindt en meer innerlijke rust en emotionele balans ervaart.

VVAO-lezing

20.00 uur | Brinkhuis Laren

'Van Margaret Mazzantini tot Hella Haasse'. Aldwin Kroeze, kunsthistoricus en docent aan de Vrije Academie, bekend vanwege zijn brede kennis en meeslepende manier van vertellen, bespreekt de wisselwerking tussen boeken en films. Aanmelden: aaagooieneemland@gmail.com. VVAO is vrouwennetwerk HBO+.

Woensdag 14 oktober

Yoga

9.30 uur | Surya Yoga Huizen

Elke woensdagmorgen is er yoga voor mensen met een lichamelijke beperking. Kijk op www.surya-yoga.nl of bel 06-26499828.

Lekker bewegen

10.00 uur | Sportvereniging
Huizen

Kom achter de geraniums vandaan! Kom lekker bewegen en voetballen en maak nieuwe sociale contacten. Mannen en vooral vrouwen van 60+ zijn van harte welkom. Elke woensdag van 10.00 tot 11.00 uur.
Info: jan.honing@planet.nl.

Bewegen

11.15 uur | De Blaercom Blaricum

Leuke beweegles onder deskundige begeleiding van Sportimpuls. Deze les is voor ieder niveau. Kosten 3 euro. Vooraf opgeven via 035-5314383 of via activiteiten@blaercom.nl.

Bootcamp 60+

14.00 uur | De Malbak Blaricum

De trainingen zijn vooral geschikt voor het verbeteren van het evenwicht en de conditie. Maximaal aantal deelnemers per les. Info: Bert@Bvk-sports.nl of 06-36430287.

Donderdag 15 oktober

Vincent van Gogh

10.00 uur | Bibliotheek Eemnes

In aansluiting op de tentoonstelling in het Van Goghmuseum vertelt kunsthistorica Diana Kostman over het leven en werk van Vincent van Gogh aan de hand van zijn brieven. Aanmelden via www.bibliotheekgooienmeer.nl of 085-2085418 is verplicht.

Rollatorwandelgroep

11.00 uur | ’t Vuronger Huizen

Iedere donderdag kunt u met uw rollator aansluiten bij onze wandelgroep. We verzamelen in het buurthuis, wandelen een rondje in het Oude Dorp en drinken onderweg of na afloop samen koffie/thee. De wandeling wordt begeleid door vaste vrijwilligers. Iedereen met een rollator is van harte welkom. Voor vragen en aanmelden: Anneke van der Veer, 06-11079110, aveer@versawelzijn.nl. Deelname gratis, consumpties voor eigen rekening.

Vrijdag 16 oktober

Bodyshape

9.00 uur | Huis van Eemnes

Werk aan je conditie en maak je spieren sterker. Kom met onze les meedoen. De eerste vier lessen zijn gratis en je betaalt geen inschrijfgeld. Meer info: www.enjoy2Bfit.nl of 06-52537228.

Boksen 60+

10.00 uur | Holleblok Huizen

Tijdens deze lessen word er vooral gewerkt aan uithoudingsvermogen, coördinatie en zelfvertrouwen. Bokshandschoenen zijn
aanwezig.






Boogschieten te paard op 10 en 11 oktober.