Afbeelding

Jacobien Middelkoop


Secretaris van Stichting Woongroep Huizer-maatjes, 57 jaar, Sinds 1990 in Huizen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Roostermaker bij de Vitusmavo in Naarden".

Hoe ben je bij de stichting terechtgekomen?
"Mijn man en ik hebben drie kinderen; onze dochter heeft het Syndroom van Down. Eind 2015 zijn we met een aantal ouders van kinderen met een verstandelijke beperking bij elkaar gekomen omdat er een mogelijkheid was om een (tweede) woongroep in Huizen te starten. Deze mogelijkheid liep op niets uit, maar het zaadje was wel geplant en dus zijn we als groep verder gegaan en is in 2016 Stichting Woongroep Huizer-maatjes opgericht. Vanaf die tijd ben ik secretaris.

Waar maak je je zorgen om?
"Over de toenemende intolerantie."

Huizen mist nog ...?
"Meer dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Wanneer woongroep Huizer-maatjes is opgeleverd en de jongeren er wonen, wil ik me in gaan zetten om meer dagbestedingsplekken in Huizen te realiseren. Ik denk dan aan een horeca-iets, gekoppeld aan een winkeltje waar kunst en andere producten verkocht worden."

Welke reis wil je nog maken?
"Met het hele gezin op safari in Afrika. Maar… dan moet ik eerst dat miljoen winnen."

Wat is je favoriete spreuk?
"Dat is: ‘Luister naar je hart’. Iets dat ik onze kinderen ook meegegeven heb. Doe alleen dingen waar je je goed bij voelt en laat je niet van de wijs brengen door anderen."

Wat zou je doen als je een miljoen wint?
"Als ik een miljoen win, zou ik een deel besteden aan één (of meer) mooie reizen met mijn gezin. Maar ik zou ook een deel schenken aan goede doelen. Een van de doelen is dan Woongroep Huizer-maatjes."