Het bord met daarop alle zorgverleners wordt onthuld.
Het bord met daarop alle zorgverleners wordt onthuld. Foto: Bob Awick

Bovenmaat is verbouwd

HUIZEN Gezondheidscentrum Bovenmaat is vorige week woensdagmiddag na een verbouwing heropend. Het nieuwe bord, met daarop alle deelnemers van het gezondheidscentrum, werd onthuld door wethouder Maarten Hoelscher en dokter Harry Groothuizen.

Het gezondheidscentrum aan de Wadden was al een compleet centrum met onder andere een fysiotherapeut, diëtist, maatschappelijk werk en apotheek, maar sinds kort is ook de huisartsenpraktijk van dokter Groothuizen gevestigd in het pand.
De huisarts was sinds vorig jaar al onderdeel van de stichting, maar is nu echt gevestigd in het gebouw. Er zitten meerdere huisartsen in het gezondheidscentrum. Voor een betere dienstverlening zijn met de verbouwing ook de wachtruimtes vergroot.

Directeur/bestuurder Robert Boersma bij de opening: “We zien in de zorg dat de rol van de huisarts aan het veranderen is. Er is steeds meer samenwerking met anderen partijen, waaronder de gemeente, en de zorg wordt niet meer alleen door de huisarts geleverd. Samenwerking en mogelijkheden die we juist vanuit een multidisciplinair gezondheidscentrum goed kunnen vormgeven. Ik ben dan ook blij dat de samenwerking die er al was met de praktijk van dokter Groothuizen nu is beklonken in het fysiek samenvoegen van de praktijken. Ik ben ervan overtuigd dat we hierdoor nog meer kunnen bieden in de zorg voor de mensen waar we voor werken."

"Met onze gezondheidscentra nemen we een belangrijke plaats in in de zorg voor veel inwoners van Huizen. We werken daarin ook samen met de gemeente en het welzijnswerk om samen passende zorg te kunnen bieden. Ik ben ervan overtuigd dat we dat ook vanuit ons vernieuwde centrum kunnen blijven doen!”

Wethouder Maarten Hoelscher benadrukte het belang van samenwerken tussen eerstelijnszorg en gemeente. Ook gaf hij aan dat juist ook nu in de coronacrisis het van belang is dat mensen bij klachten of vragen over hun gezondheid contact opnemen met de huisarts. Juist vanuit een goed en modern ingericht gezondheidscentrum kan er optimale zog geboden worden.

Zie ook www.gcbovenmaat.nl.