Buiten spelen en sporten tijdens de herfstvakantie in Huizen.
Buiten spelen en sporten tijdens de herfstvakantie in Huizen. Foto: Area 1271

Vrijdag 16 oktober

Helpdesk

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De PC Helpdesk BEL is iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur geopend.

Boksen 60+

10.00 uur | Holleblok Huizen

Tijdens deze lessen word er vooral gewerkt aan uithoudingsvermogen, coördinatie en zelfvertrouwen. Er wordt geen aandacht besteed aan sparren. Muziek en bokshandschoenen zijn aanwezig. Koffie/thee na de les.

Walking hockey

10.00 uur | Larense Mixed Hockey Club Laren

Walking hockey is speciaal gemaakt voor 50/60-plussers, zodat deze doelgroep ook het geliefde spelletje hockey kan blijven spelen.

Taalcafé

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

We praten samen om elkaar te leren kennen en het Nederlands te oefenen. Vrije inloop, geen afspraak en gratis.

Fighting girls (12-18 jaar)

17.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Leer jezelf verdedigen tegen aanvallen van buitenaf. Je leert schoppen en stoten en je afweren tegen wapens. Dit is een buurtsportcoach activiteit en daarom is deelname gratis. Opgave is verplicht. Info en aanmelden: www.osorezu.nl.

Rapworkshop

19.00 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

Ontdek en ontwikkel je creatieve skills op het gebied van rap en hiphop. Leer je eigen rapteksten schrijven. Leer wat een bar is, hoe je een track opbouwt en hoe je kan flowen op de beat. Meld je via WhatsApp aan bij Eric Horne, 06-11565989.

Zaterdag 17 oktober

Schrijfcafé

10.30 uur | Bibliotheek Huizen

Schrijfdocent Marjan Leunissen daagt je uit met prikkelende oefeningen en opdrachten. Je hoeft geen ervaring te hebben. Vooraf aanmelden via schrijfcreaties.nl.

Pluktuin

11.00 uur | Pluktuin Blaricum

Kom genieten van de 'schone' bloemen en pluk zelf je boeket. Kosten 10 euro.

Bierproeverij

16.00 uur | De Groene Afslag
Laren

Co van der Meer (thuisbrouwer) en René Zanderink (bierconnaisseur) organiseren een bierproeverij met een tiental bieren, waarbij u kunt bepalen wat voor u het meest geschikte en meest lekkere najaarsbier is. Kosten: 22,50 euro per persoon.

Start to run

19.30 uur | Atletiekvereniging
Zuidwal Huizen

Hardlopen voor beginners. Samen sporten is leuker. Na zeven weken kun jij 25 minuten non-stop hardlopen.

Zondag 18 oktober

Bootcamp

10.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Bootcamp is een combinatie van cardio- en krachttraining, gericht op een sterker lichaam en betere conditie. Start to Bootcamp is ideaal voor mensen die (weer) beginnen met sport. In zeven weken voel je je weer fit. Twee trainingen per week. Www.sportiefhardlopen.nl.

Maandag 19 oktober

Koersbal

9.00 uur | ’t Vuronger Huizen

Een sportieve activiteit voor senioren, voor velen welbekend. Kom een keer meedoen.

Healing yoga

9.30 uur | Bonthuis Huizen

Ervaar deze vorm van yoga eens. Vind de balans tussen inspanning en ontspanning.

Kringloopwinkel

13.30 uur | Stichting Servitas
Huizen

Zoekt u leuke en goedkope spullen kom dan naar onze kringloopwinkel aan de Poolvos 2. Open op elke maan- en dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur.

Bridgecursussen

19.30 uur | Bridgeclub Acol
Huizen

Voor beginners en gevorderden. Spelenderwijs en laagdrempelig. Info: ineke.gales@ziggo.nl of 035-5259950.

Dinsdag 20 oktober

Chinese taal en cultuur

10.30 uur | Huis van Eemnes

Docente Monica Chen vertelt u alles over de Chinese taal en cultuur. Ze leert u eenvoudige zinnen en u krijgt inzicht in de Chinese karakters en de Chinese gebruiken. Meer info en aanmelden:
www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Onlineschrijfcafé

19.30 uur | Schrijfcreaties
Blaricum

In het onlineschrijfcafé schrijf je samen met anderen aan inspirerende schrijfopdrachten onder begeleiding van een professionele schrijfdocent. Aanmelden: www.schrijfcreaties.nl/Contact.

Woensdag 21 oktober

Tafeltennis

19.30 uur | ’t Vuronger Huizen

Wilt u meedoen? Bel met Janny Hospers: 06-46108028 of mail naar JHospers@versawelzijn.nl.


Donderdag 22 oktober

Koffiedrinken

10.00 uur | De Blaercom

Schuif aan aan onze koffietafel. Kosten: uw eigen consumpties. Wij zorgen voor iets lekkers. Vooraf opgeven via 035-5314383 of via activiteiten@blaercom.nl.

Kunstlezing

11.00 uur | Bibliotheek Huizen

Kunstlezing over de landschappen en wolkenpartijen van de Engelse kunstschilder John Constable door Mirelle Nunes, kunsthistorica. Prijs: 12,50 euro. Meer info: www.kunstuitzeist.nl, aanmelden via kunstuitzeist@casema.nl of 06-50489752.

Rollatorwandelgroep

11.00 uur | ’t Vuronger Huizen

Wandelen in het oude dorp en samen koffie/thee drinken. Iedereen met een rollator is van harte welkom. Aanmelden: 06-11079110 of aveer@versawelzijn.nl. Deelname is gratis, consumpties eigen rekening.

Soep en een praatje

15.30 uur | De Blaercom
Blaricum

De Blaercom komt graag naar u toe met een lekker kopje soep en een praatje! Iedere donderdag tussen 15.30 en 17.30 uur. Opgeven via 035-5314383 of activiteiten@blaercom.nl.

Lezing

19.30 uur | De Groene Afslag
Laren

Leoni Huisman enthousiasmeert je je kast op te ruimen door middel van de 'capsulegarderobe'. Je leert hoe je zo’n garderobe opbouwt en hoe je met een aantal tips de juiste items weet te selecteren. Kosten 10 euro.

Workshop

19.30 uur | Huis van Eemnes

In de workshop Smartphonefotografie helpt fotograaf Eva Kasbergen je om het beste uit jouw smartphonecamera te halen en leer je ook om de foto’s te bewerken. Info www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Vrijdag 23 oktober

Bowlsclub Het Gooi

10.00 uur | Huis van Eemnes

Iedereen die nieuwsgierig is naar de fijne sport bowls nodigen wij van harte uit om eens te komen kijken en uit te proberen. De bowls zijn beschikbaar.

Langlopende activiteiten

Buitenspelen

10.00 uur | De Krachtcentrale
Huizen

De herfstvakantie is een ideaal moment om uw kinderen lekker buiten te laten spelen en sporten bij Area 1271. Er is altijd wel iets voor uw kind te doen. Voetballen, cornhole spelen, volleyballen, stoepranden, kanjammen, sfeerpongen, inclusief een megastormbaan van 17 meter. Kaarten dienen online gereserveerd te worden. U kunt kiezen uit een ochtend- of middag toegangskaart. Voor meer informatie of reserveren:
www.area1271.nl/kids.

Wisselende kunstexpositie

Art Center Horus
Nieuweweg 6 Laren

In het kunstenaarsdorp Laren is Art Center Horus een ontmoetingsplaats voor kunstenaar en kunstliefhebber en dé plek bij uitstek waar uiteenlopende stijlen met elkaar worden geharmonieerd. Door een uitwisseling van werken met onze galeries in België zijn er telkens verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland die worden uitgelicht. Denk aan beelden, schilderijen, fotografie en hout- en glaskunst.
Www.artcenterhorus.com.

De 'capsulegarderobe' donderdag 22 oktober in Laren.