Burgemeester Niek Meijer en politiechef Carmen van den Bogaert beantwoordden online vragen.
Burgemeester Niek Meijer en politiechef Carmen van den Bogaert beantwoordden online vragen. Foto: Bob Awick

Honderden volgen sessie Veiligheid

HUIZEN Burgemeester Niek Meijer en politiechef Carmen van den Bogaert beantwoordden vrijdagmiddag online vragen over veiligheid. In totaal volgden 253 mensen de livesessie, waarvan 241 op Facebook en 12 via Zoom. De sessie is via de Facebookpagina van de gemeente ook nu nog te bekijken.

Als blijkt dat de inwoners de sessie op prijs stellen en er veel respons is, dan zijn ze ook wel van plan om het vaker te gaan doen. “Ik ben benieuwd hoeveel mensen nu nog gaan kijken”, liet de burgemeester na afloop weten.

Onwennig

Het was onwennig in het begin, voor zowel de burgemeester als de politiechef. Beiden waren nog druk aan het checken terwijl kijkers al op Zoom konden meekijken.
Kort daarna startte de sessie, met in het begin nog wat gekraak van de microfoon van de politiechef. Nadat een oplettende kijker daarover een opmerking had gemaakt werd dit hersteld en daarna verliep de sessie redelijk soepel.

De burgemeester stelde zichzelf kort voor en introduceerde daarna de politiechef, die samen met Harm van den Voorde verantwoordelijk is voor het gebied van Gooi Noord. Na de introductie werd een vraag gesteld aan de kijkers via een poll. Hoe veilig voelt u zich overdag/'s nachts in de buurt?

3