De opbouw van de teststraat op de parkeerplaats van zwembad Sijsjesberg.
De opbouw van de teststraat op de parkeerplaats van zwembad Sijsjesberg. Foto: Bob Awick

Teststraat in Huizen vandaag open

HUIZEN De tweede coronateststraat van de GGD Gooi en Vechtstreek in Huizen is vandaag opengegaan. Met de komst van deze straat wordt de testcapaciteit in de regio vergroot en zullen er maar drie van de vijf of zes lijnen open zijn.

"Het is op het moment niet zo druk met testen. Als je vandaag belt, kun je morgen getest worden", laat een woordvoerder van de GGD weten. De afgelopen week werden 5.037 mensen getest in de teststraat in Bussum, waarvan er 728 een positieve uitslag hadden. Hiervan wonen er 539 in onze regio.
Via de telefoon kunnen mensen die een test moeten laten doen een voorkeur opgeven voor de teststraat in Huizen. "Ik weet niet of dat online ook kan. Daar krijg je de eerste mogelijkheid in de buurt."

Omwonenden

Een aantal directomwonenden krijgt morgen de kans om te kijken hoe het eraan toegaat. Zij worden begeleid door wethouder Maarten Hoelscher en directeur Publieke Gezondheid René Stumpel leidt hun rond.
Niet alle bewoners zijn blij met de extra drukte op de weg bij het zwembad. "Er komt daar dus veel extra verkeers- en geluidshinder en dat tast natuurlijk de leefbaarheid aan. Vooral de bewoners aan de Ericaweg zijn op allerlei manieren de klos", aldus een van hen. Het verkeer wordt overigens in goede banen geleid door verkeersregelaars.