Een gezond ontbijt voor de leerlingen.
Een gezond ontbijt voor de leerlingen. Foto: Beatrixschool

Schoolontbijt gezonde start van de dag op Beatrixschool

HUIZEN Gezonde voeding is ook een gezond ontbijt. Daarom deed de Beatrixschool vandaag mee aan het Nationaal Schoolontbijt.

De school is dit jaar gestart met het traject de Gezonde School, thema ‘voeding'. "Als gezond eten op een jonge leeftijd gestimuleerd en aangeleerd wordt, hebben zij er de rest van hun leven profijt van”, licht directeur Michiel van den Brink toe. Gezonde School is een programma dat scholen helpt om te werken aan een gezonde leefstijl. Volgens een stappenplan werken scholen aan verschillende thema's. Het doel is ervoor te zorgen dat gezonde leefstijl de dagelijkse praktijk wordt.
Een gezond ontbijt is daar onderdeel van. Per klas kregen de kinderen een pakketje met een compleet ontbijt. Het thema dit jaar was ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt' en daarin speelde brood de hoofdrol. Leerlingen tot en met groep zes van de basisschool kregen daarnaast een mooi boekje over Kolletje, het meisje dat kan toveren. Leerlingen in de bovenbouw van de basisschool en brugklas konden rekenen op een Fun & Doe Boek over ontbijten volgens de Schijf van Vijf.
Het Nationaal Schoolontbijt is officieel ambassadeur van Gezonde School. Het schoolontbijt wordt deze week nog op 193 andere scholen in Noord-Holland geserveerd en ook elders in het land eten kinderen gezamenlijk een ontbijt. Het was de achttiende editie van het landelijke ontbijt. De online-aftrap was maandag in Hilversum.