Afbeelding
Foto: Klaas Schipper

Bezuinigingen

Allereerst wil ik nog wat recht zetten. In het stukje van de vorige maand over 'Het gat van Lustig' heb ik een naam genoemd. Pauline Deutekom. Dat moet natuurlijk Daniëlle van Deutekom zijn. Ik heb het nog geprobeerd recht te zetten bij het Nieuwsblad voor Huizen, maar dat is daar niet doorgekomen. Jammer. Ik heb wel Daniëlle gebeld met excuses, maar ze zei dat ze het niet erg vond. Misschien vindt ze Pauline wel een mooiere naam. Wéël zal 't zeggen. Maar ze is wel grensverleggend bezig. En nu begin ik ook te begrijpen waarom de gemeente Huizen moet bezuinigen. Ze willen de grens tussen Huizen en Naarden verleggen, maar daar wil Naarden natuurlijk goed voor betaald worden. Dus moeten er centen op de plank komen.

Maar uitgerekend de verenigingen die leuke dingen voor de Huizer bevolking organiseren, worden gekort. Nu zal de gemeente wel denken: ze kunnen in deze rare tijd toch niets doen, dus hebben ze ook geen geld nodig. Maar veel mensen in niet alleen Huizen denken: die ambtenaren doen toch niets, die hebben ook geen geld nodig. Begin daar met bezuinigen, dan schieten we al een heel eind op. Niet serieus hoor.
Maar door de rare tijd die we nu meemaken, lopen verschillende verenigingen en cultuurinstellingen inkomsten mis. Terwijl de kosten natuurlijk wel doorgaan. Als je je zaakjes goed op orde hebt, kun je natuurlijk wel wat lijden, maar als er alleen maar uitgaat en er niets binnenkomt, boer je wel hard achteruit.
De gemeente heeft daar geen last van. Die heeft zijn vaste inkomsten en als er een tekort dreigt verhogen ze gewoon bijvoorbeeld de ozb. En niet zo zuinig ook. In mijn geval 53,3%. En als je dan bezwaar aantekent, zijn ze nog verbaasd ook.
Dus gemeente, kijk nog eens goed in jullie financiën of jullie echt wel geld tekort komen. Ik kan het me nauwelijks voorstellen.

Namens de Historische Kring Huizen, Klaas Schipper.
Heeft u commentaar op bovenstaand stukje, dan moet u bij mij zijn: 035-5260066.