Helpen maakt happy!

We zitten midden in een tweede golf. Corona laat ons nog niet los. Ben jij iemand die in deze tijd hulp nodig heeft? Of ken je zo iemand? Neem contact op met Vrijwilligerscentrale Huizen. Wij kijken graag samen naar een oplossing. Wil jij je binnen de geldende maatregelen graag inzetten voor een ander of een organisatie? Kijk dan op www.Huizenvoorelkaar.nl en ga aan de slag! Deze vragen zijn nieuw op Huizenvoorelkaar en coronaproof:

Help een tuintje herfstklaar maken
De natuur bloeit en er is veel te doen in de tuin. Bij Thuishulp van de Vrijwilligerscentrale Huizen hebben ze volop klusjes voor je als je van tuinieren houdt. Dit doe je bij mensen die het zelf door ouderdom of ziekte niet goed meer kunnen. Het gaat om klein onderhoud zoals gras maaien, blad harken, wieden, snoeien e.d. Per keer ontvang je een kleine vrijwilligersvergoeding. Bel de Vrijwilligerscentrale Huizen voor meer informatie.

Ondersteuning bij de dagbesteding
Bij het Papagenohuis in Laren komen dagelijks jongeren met autisme voor de dagbesteding. Ze maken afhaalmaaltijden in het restaurant, maken kunst in het atelier of muziek in het concertzaaltje. Door de steeds veranderende maatregelen komt de begeleiding van de jongeren handen tekort. Op dit moment is er extra zorg nodig om de jongeren rust en veiligheid te bieden. Ze zijn op zoek naar lieve mensen die het fijn vinden om te zorgen voor rust en zekerheid, koffie/thee tijdens de pauzes of een spelletje spelen met een van de jongeren als het allemaal even te veel wordt. Er is ruimte voor eigen invulling van tijd en werk, uiteraard in overleg.

Overblijfhulp gezocht
Op de Tweede Montessorischool zijn ze op zoek naar een aantal mensen die tussen 11.30 en 13.00 uur met de kinderen een broodje willen eten in de klas. Door de coronamaatregelen is het pauzerooster aangepast. Op dit moment komen de leerkrachten niet toe aan genoeg middagpauze. Dankzij de overblijfhulp kunnen de leerkrachten even goed lunchen en bijkomen van de ochtend. Het meest ideaal zou zijn om een team van mensen te verzamelen die ze hiervoor in kunnen zetten. Ze zoeken mensen voor in dit team die het leuk vinden om met kinderen om te gaan, die flexibel (inzetbaar) zijn.
Iets voor jou?