Afbeelding

Roelie Loois

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Vanaf 1972 tot 2018 ben ik werkzaam geweest in het speciaal basisonderwijs. Sinds m’n pensionering genieten mijn man en ik van wandelen en fietsen en wordt de meeste tijd ingevuld door het vrijwilligerswerk en de aandacht voor onze volwassen kinderen en acht jonge kleinkinderen."

Waarom ben je vrijwilligerswerk gaan doen bij de kerk?
"Vanaf m’n twaalfde jaar doe ik vrijwilligerswerk bij de kerk. Ik kan niet anders, het zit in m’n genen en haalt het beste uit mezelf."

Wat is de Kliederkerk?
"Jong en oud ontdekken bij Kliederkerk samen op een creatieve manier de betekenis van bijbelverhalen. Het is een laagdrempelige, gastvrije en aantrekkelijke nieuwe vorm van kerkzijn. Kliederkerk richt zich op gezinnen met kinderen in de leeftijd tot twaalf jaar, maar ook hun opa’s, oma’s, buurkinderen en vriendjes zijn welkom. Het is een intergeneratief gebeuren dat we zo’n vier à vijf keer per jaar organiseren."

Wat haal je zelf uit je vrijwilligerswerk?
"Voldoening en plezier om met het Kliederkerkteam laagdrempelig naar buiten gericht te werken."

Waar maak je je zorgen om?
"Ik maak me zorgen om het steeds verder digitaliseren van menselijk contact. Vanuit mijn perceptie leren we onze sociale vaardigheden vooral in de fysieke wereld: in het gesprek bij de kassa, in de coronawachtrij bij de winkels en op het station."

Als je een dagje burgemeester van Huizen was, wat zou je doen?
"Ik zou met de jeugdwerker van de gemeente op pad gaan langs verschillende jeugdverenigingen en samen met hen kijken of het minimaliseren van regels al gelukt is, zodat zij niet om de haverklap formulieren moeten invullen."