Er wordt gekeken naar de tarieven en of er 's winters ook bootjes mogen liggen.
Er wordt gekeken naar de tarieven en of er 's winters ook bootjes mogen liggen. Foto: Bob Awick

Meer reuring in Aanloophaven

HUIZEN De gemeenteraad wil dat onderzocht wordt hoe de Aanloophaven en de kom bij Winkelcentrum Oostermeent aantrekkelijker kunnen worden. De resultaten wil ze uiterlijk in maart volgend jaar bespreken.

Uit het onderzoek moet blijken of booteigenaren voortaan permanent in de Aanloophaven kunnen blijven liggen. Dat mag nu niet. Ook zou naar de tarieven moeten worden gekeken. Doel is om meer gezelligheid en reuring in de haven te krijgen.
Het voorstel van VVD, PvdA en SGP werd afgelopen donderdag tijdens de begrotingsvergadering aangenomen met een ruime meerderheid. Alleen de fractie van GroenLinks en een raadslid van de ChristenUnie stemde tegen.
GroenLinks vindt dat het onderzoek te veel gericht is op alleen de booteigenaren en de ChristenUnie verwacht dat er dan extra kosten moeten worden gemaakt, bijvoorbeeld voor het controleren van de boten die er liggen en de brug die dan wellicht ook bediend moet worden.

Volgens wethouder Roland Boom sluit het voorstel van de gemeenteraad goed aan bij de vastgestelde Kustvisie. Daarom was hij er positief over. Wel moet de raad realiseren dat er geen geld is, maar dat dit een slimme manier is om Huizen mooier te maken.

3 Meer over de begrotingsvergadering