Al 172 meldingen over vuurwerk

HUIZEN Vuurwerkmeldpunt Huizen heeft voor 2020 al ruim 170 meldingen van overlast ontvangen. Hoewel het rond de herfstvakantie nog rustig leek, is het de laatste twee weken enorm toegenomen, laat initiatiefnemer Ruben Woudsma weten.

Het verbaast het CDA-raadslid dat er al zo veel vuurwerk wordt afgestoken. “Het illegale circuit blijkt ondanks het coronavirus goed te functioneren en veel inwoners hebben hierdoor toch de beschikking over nitraten en andere vormen van knalvuurwerk.”
“Het lijkt erop dat het afgekondigde algehele vuurwerkverbod juist heeft bijgedragen om de laatste weken alvast vuurwerk af te steken.” Hij pleit dan ook voor een harde aanpak van illegaal vuurwerk.

Handhaving

De Huizer aanpak van vuurwerkoverlast tijdens de jaarwisseling wordt besproken in de commissie algemeen bestuur en middelen van 26 november. Ruben Woudsma is vooral benieuwd hoe het zit met de voorlichting en handhaving.
De afgelopen jaren is er extra geïnvesteerd in voorlichting op scholen en handhaving in vuurwerkvrije zones. Met een gewijzigd kabinetsstandpunt voor de jaarwisseling is juist voorlichting en handhaving noodzakelijk.
Tot woensdag 6 januari 2021 blijft het vuurwerkmeldpunt Huizen open. Een melding maken kan via rubenwoudsma.nl/vuurwerkmeldpunt-huizen.