Avondconcert van Martijn Smits, vrijdag 11 december in Huizen.
Avondconcert van Martijn Smits, vrijdag 11 december in Huizen.

Vanwege coronamaatregelen kan het zijn dat een aantal activiteiten in dit overzicht niet door kan gaan. Doe hiervoor eventueel navraag bij de aanbieder.

Vrijdag 4 december

Body shape

9.00 uur | Huis van Eemnes

Wil je op een veilige manier aan je conditie werken en je spieren sterker maken? Kom dan gezellig met onze les meedoen. De eerste vier lessen zijn gratis en je betaalt geen inschrijfgeld. Meer info: www.enjoy2Bfit.nl of 06-52537228.

Powerwalking

9.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Powerwalking is voor bijna iedereen geschikt. Samen met een trainer wandel je fanatiek en werk je aan je conditie. Dankzij de spierversterkende oefeningen merk je snel resultaat. Gratis proefles.

Boksen (60+)

9.30 uur | Holleblok Huizen

Tijdens deze lessen word er vooral gewerkt aan uithoudingsvermogen, coördinatie en zelfvertrouwen. Er wordt geen aandacht besteed aan sparren. Bokshandschoenen zijn aanwezig. 06-36430287. bvk-sports.nl.

Bowlsclub Het Gooi

10.00 uur | Huis van Eemnes

Bowlsclub het Gooi is een vereniging met ongeveer 30 leden die in een gemoedelijke sfeer met elkaar het spel bowls spelen. Bowls is een ideale sport voor ouderen omdat het vooral om techniek en tactiek gaat en lichamelijke snelheid geen rol speelt.

Walking hockey

10.00 uur | Larense Mixed Hockey Club Laren

Walking hockey is speciaal gemaakt voor 50/60-plussers, zodat deze doelgroep ook het geliefde spelletje hockey kan blijven spelen.

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Serviesgoed, vazen of speelgoed dat nog goed is maar waar we niks mee doen. Neem het mee voor de geef-en-neemtafel. Breng wat u kunt missen en haal van de tafel wat u nodig heeft.

Fighting girls (12-18 jaar)

17.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Leer jezelf verdedigen tegen aanvallen van buitenaf. Je leert schoppen en stoten en je afweren tegen wapens. Deelname gratis, opgave is verplicht. Info en aanmelden: www.osorezu.nl.

Zaterdag 5 december

Bootcamp

9.30 uur | Parkeerplaats
De Goede Gooier

De bootcamptrainingen zijn buiten en duren 60 minuten. Zijn afwisselend en bestaan uit: krachttraining, conditietraining en buikspierkwartier. Lessen gaan altijd door. Ga naar bvk-sports.nl en boek jouw gratis proefles.

Zondag 6 december

Stiltemeditatie

20.00 uur | Bewustzijnscentrum
Bala Huizen

Een avond van loslaten, ontspannen, stil worden en bij je gevoel komen. Innerlijke stilte en balans ervaar je als alles in jouw wezen stroomt. Iedereen is van harte welkom. Ervaring met mediteren en stilte is niet nodig.

Maandag 7 december

Steppen voor 45-plussers

9.00 uur | Bijvanck Blaricum

Steppen is een laagdrempelige sport met weinig blessures. Heb je regelmatig rug- of knieklachten dan kan steppen je veel bieden. Het is goed voor je conditie. We steppen 1,5 uur in kleine groepjes en houden ons aan de RIVM-regels.

Koersbal

9.00 uur | ’t Vuronger Huizen

Een sportieve activiteit voor senioren, voor velen wel bekend. Bent u nieuwsgierig geworden of het een activiteit is die bij u past? Kom dan een keer meedoen op maandagochtend van 9.30 tot 12.30 uur.

Healing yoga

9.30 uur | Bonthuis Huizen

Wil je soepeler worden? Wil je op een veilige manier meer kracht opbouwen? Ben je toe aan een rustmoment voor jezelf? Ervaar deze vorm van yoga dan eens. Vind de balans tussen inspanning en ontspanning. Je voelt je energieker, fitter en relaxter.

Pilates

9.30 uur | Inner Movements Studio Huizen

In kleine groepen krijg je veel persoonlijke aanwijzingen en oefeningen die passen bij jouw lichaam. Verminder rug-, nek- en schouderklachten. Gratis proefles.

Geef-en-neemwinkel

10.00 uur | ’t Vuronger Huizen

De geef-en-neemwinkel is op maandag en donderdagochtend geopend van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt uw spulletjes of kleding brengen die u niet meer nodig heeft, en kunt weer uit de winkel meenemen wat u goed kunt gebruiken.

Zumba

19.00 uur | The Pride Huizen

Elke maandag om 19.00 uur in The Pride. Voor vragen of aanmeldingen: virginia@instructor.net of bel: 06-46318268.

Spreekuur rechtswinkel

19.30 uur | De Draaikom Huizen

De rechtswinkel Huizen is alle maandagavonden open voor het geven van (juridische) adviezen. De woensdagspreekuren blijven dit jaar gesloten. Check altijd onze website voor de actuele informatie en openingstijden. Www.rechtswinkelhuizen.nl.

Dinsdag 8 december

Walking football

10.00 uur | SV Laren

Walking football is bedoeld voor ouderen vanaf 60 jaar om fit te blijven. Rennen is niet toegestaan en ook komt de bal niet boven heuphoogte.

Bootcamp

19.00 uur | Parkeerplaats
Zomerkade Huizen

De bootcamptrainingen zijn buiten, duren 60 minuten. Zijn afwisselend en bestaan uit: krachttraining, conditietraining en buikspierkwartier. Lessen gaan altijd door. Ga naar bvk-sports.nl en boek jouw gratis proefles.

Pencak Silat

20.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Deze Indonesische vechtsport/kunst wordt gegeven door Julian Langitan. Kom kennismaken (op dinsdag of donderdag) en meld je aan voor een proefles. Kijk op www.osorezu.nl voor meer informatie en aanmelden.

Woensdag 9 december

Bewegen

10.00 uur | Sportvereniging Huizen

Kom lekker bewegen en voetballen. Maak nieuwe sociale contacten. Mannen en vooral vrouwen van 60+ zijn van harte welkom. Elke woensdag van 10.00 tot 11.00 uur. Info: jan.honing@planet.nl.

Bootcamp (60+)

14.00 uur | De Malbak Blaricum

De trainingen zijn vooral geschikt voor het verbeteren van het evenwicht en de conditie. Start nu en ontvang een gratis elastiek t.w.v. 4,95 euro. Meer informatie: Bert@Bvk-sports.nl of 06-36430287. Www.Bvk-sports.nl.

Vrijdag 11 december

Kerstconcert

20.00 uur | Kruiskerk Huizen

Hugo van de Meij, dirigent van Chr. Koor vereniging Deo Juvante, geeft samen met twee andere musici een kerstconcert. Te zien op: www.kerkdienstgemist.nl/stations/782-Kruiskerk-in-Huizen.

Avondconcert

20.15 uur | De Engel-Vrijzinnig Huizen

Pianist Martijn Smits zal een avondconcert verzorgen. Op het programma staan de Goldberg-variaties van Bach (delen) en de Sonate Appassionata van Beethoven. Reserveren is verplicht.
Www.scarbomusica.nl/bespreking.php.

Langlopende exposities:

Expositie van Van de Leemkule:

10.00 uur | Huis van Eemnes

‘Op het schip & aan de wal’. Gerrit van de Leemkule exposeert met maritieme schilderijen en landschappen zoals composities van varende platbodems en Amsterdamse stadsgezichten. Tot en met 7 januari te bezichtigen tijdens openingstijden van het Huis van Eenmes.

Najaarstentoonstelling

13.00 uur | Kunsthandel D J Zeeman Huizen

'Over abstractie en figuratie' deel twee. Kunsthandel D.J. Zeeman in Huizen toont tot en met 19 december een aantal nieuwe aanwinsten van de Larense School en impressionisten.

Beelden en schilderijen

13.00 uur | de kleine toonzaal van Simone Stawicki Huizen

Een expositie van Ans Westra (beelden in steen en brons) en Simone Stawicki (schilderijen met het thema 'Liefde'). Open: de eerste zaterdag en zondag van de maand en op afspraak. www.dekleinetoonzaal.nl. Te bezichtigen van 1 december 2020 tot en met 25 februari 2021.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.


Gaat uw activiteit niet door?

Wanneer uw activiteit niet door gaat kunt u in uw account onder het kopje ‘Mijn Items' berichten zelf verwijderen of wijzigen.

Expositie beelden en schilderijen in Huizen.