Instrumentaal kerstconcert, vrijdag 11 december in Huizen.
Instrumentaal kerstconcert, vrijdag 11 december in Huizen.

Vanwege coronamaatregelen kan het zijn dat een aantal activiteiten in dit overzicht niet door kan gaan. Doe hiervoor eventueel navraag bij de aanbieder.

Vrijdag 11 december

Body shape

9.00 uur | Huis van Eemnes

Wil je op een veilige manier aan je conditie werken en je spieren sterker maken? Kom dan gezellig met onze les meedoen. De eerste vier lessen zijn gratis en je betaalt geen inschrijfgeld. Meer info: www.enjoy2Bfit.nl of 06-52537228.

Powerwalking

9.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Powerwalking is voor bijna iedereen geschikt. Samen met een trainer wandel je fanatiek en werk je aan je conditie. Dankzij de spierversterkende oefeningen merk je snel resultaat. Gratis proefles.

Boksen (60+)

9.30 uur | Wijkcentrum Holleblok
Huizen

Tijdens deze lessen word er vooral gewerkt aan uithoudingsvermogen, coördinatie en zelfvertrouwen. Bokshandschoenen zijn aanwezig. 06-36430287. bvk-sports.nl.

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Serviesgoed, vazen of speelgoed dat nog goed is maar waar we niks mee doen. Neem het mee voor de geef-en-neemtafel. Breng wat u kunt missen en haal van de tafel wat u nodig heeft.

Bowlsclub Het Gooi

10.00 uur | Huis van Eemnes

Bowlsclub het Gooi is een vereniging met ongeveer 30 leden die in een gemoedelijke sfeer met elkaar het spel bowls spelen. De club heeft leden van 60+. Het gaat om het plezier en een gezellige sfeer. Er wordt gespeeld op vier matten. De speeldag is vrijdag van 10.30 tot 13.30 uur met een half uur pauze. Er wordt veelal samen gespeeld in teams van één tot vier personen. De samenstelling van de teams wisselt elke week. Nieuwe leden worden door een ervaren speler geïnstrueerd over hoe het spel werkt en wat de belangrijkste spelregels zijn. Leden kunnen vrijwillig aan een interne onderlinge competitie deelnemen. Bowls is een ideale sport voor ouderen omdat het vooral om techniek en tactiek gaat en lichamelijke snelheid geen rol speelt.

Walking hockey

10.00 uur | Larense Mixed Hockey Club Laren

Walking hockey is speciaal gemaakt voor 50/60-plussers, zodat deze doelgroep ook het geliefde spelletje hockey kan blijven spelen.

Fighting girls (12-18 jaar)

17.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Leer jezelf verdedigen tegen aanvallen van buitenaf. Deelname gratis, opgave is verplicht. Info en aanmelden: www.osorezu.nl.

Instrumentaal kerstconcert

20.00 uur | Kruiskerk Huizen

Hugo van de Meij, dirigent van Chr. Koor vereniging Deo Juvante, geeft samen met twee andere musici een kerstconcert. Te zien op: www.kerkdienstgemist.nl/stations/782-Kruiskerk-in-Huizen.

Avondconcert

20.15 uur | De Engel-Vrijzinnig
Huizen

Pianist Martijn Smits zal een avondconcert verzorgen. Op het programma staan de Goldberg-variaties van Bach (delen) en de Sonate Appassionata van Beethoven. Reserveren is verplicht.
Www.scarbomusica.nl/bespreking.php.

Bootcamp

9.30 uur | Parkeerplaats
De Goede Gooier

De bootcamptrainingen zijn buiten, duren 60 minuten. Zijn afwisselend en bestaan uit: krachttraining, conditietraining en buikspierkwartier. Lessen gaan altijd door. Ga naar bvk-sports.nl en boek jouw gratis proefles.

Zondag 13 december

Stiltemeditatie

20.00 uur | Bewustzijnscentrum Bala

Een avond van loslaten, ontspannen, stil worden en bij je gevoel komen. Innerlijke stilte en balans ervaar je als alles in jouw wezen stroomt. Iedereen is van harte welkom. Ervaring met mediteren en stilte is niet nodig.

Maandag 14 december

Steppen voor 45-plussers

9.00 uur | Bijvanck Blaricum

Steppen voor dames en heren. Steppen of kickbiken is een fijne actieve buitensport. Start maandag om 9.00 en 13.30 uur, woensdag om 9.00 en 19.30 uur. Ben je 45 jaar of ouder en wil je een buitensport doen, kom dan vrijblijvend een keer meedoen. De start is aan de achterzijde van de Noord 12, Blaricum Bijvanck. (Steps zijn aanwezig.) Steppen is eenvoudig te leren, een weinig belastende sport voor spieren en gewrichten, een laagdrempelige goede conditietraining, is goed voor je fysieke en mentale gesteldheid. We sporten in kleine groepjes en leren de juiste techniek. Maken mooie tochten door 't Gooi. We houden ons aan de RIVM-adviezen. Kosten 10 euro inclusief stepgebruik, 5 euro als u zelf in het bezit bent van een step. Geïnteresseerd? Neem dan contact op. 06-17450017.

Koersbal

9.00 uur | Wijkcentrum ’t Vuronger
Huizen

Een sportieve activiteit voor senioren, voor velen wel bekend. Bent u nieuwsgierig geworden of het een activiteit is die bij u past? Kom dan een keer meedoen op maandagochtend van 9.30 tot 12.30 uur. U bent van harte welkom.

Healing yoga

9.30 uur | Bonthuis Huizen

Wil je soepeler worden? Wil je op een veilige manier meer kracht opbouwen? Ben je toe aan een rustmoment voor jezelf? Ervaar deze vorm van yoga dan eens. Vind de balans tussen inspanning en ontspanning. Je voelt je energieker, fitter en relaxter.

Pilates voor de rug

9.30 uur | Inner Movements Studio Huizen

In kleine groepen krijg je veel persoonlijke aanwijzingen en oefeningen die passen bij jouw lichaam. Verminder rug-, nek- en schouderklachten. Gratis proefles.

Geef-en-neemwinkel

10.00 uur | Wijkcentum ’t Vuronger
Huizen

De geef-en-neemwinkel is op maandag en donderdagochtend geopend van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt uw spulletjes of kleding brengen die u niet meer nodig heeft, en kunt weer uit de winkel meenemen wat u goed kunt gebruiken.

Zumba

19.00 uur | The Pride Huizen

Elke maandag om 19.00 uur in The Pride. Voor vragen of aanmeldingen: virginia@instructor.net of bel: 06-46318268.

Spreekuur rechtswinkel

19.30 uur | wijkcentrum
De Draaikom Huizen

De rechtswinkel is alle maandagavonden open voor het geven van (juridische) adviezen. De woensdagspreekuren blijven dit jaar gesloten. Check altijd onze www.rechtswinkelhuizen.nl voor de actuele informatie en openingstijden.

Bridgecursussen

19.30 uur | Bridgeclub Acol Huizen

Spelenderwijs ontspannen voor beginners en gevorderden. Info: ineke.gales@ziggo.nl of 035-5259950.

Dinsdag 15 december

Walking football

10.00 uur | SV Laren

Walking football is bedoeld voor ouderen vanaf 60 jaar om fit te blijven. Rennen is niet toegestaan en ook komt de bal niet boven heuphoogte.

Pencak Silat

20.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Deze Indonesische vechtsport/kunst wordt gegeven door Julian Langitan. Kom kennismaken en meld je aan voor een proefles.
Kijk op www.osorezu.nl voor meer informatie en aanmelden.

Woensdag 16 december

Bewegen

10.00 uur | Sportvereniging Huizen

Kom lekker bewegen en voetballen. Maak nieuwe sociale contacten. Mannen en vooral vrouwen van 60+ zijn van harte welkom. Info: jan.honing@planet.nl.

Bootcamp (60+)

14.00 uur | De Malbak Blaricum

De trainingen zijn vooral geschikt voor het verbeteren van het evenwicht en de conditie. Meer informatie: Bert@Bvk-sports.nl of 06-36430287.

Donderdag 17 december

Inloopochtend

10.00 uur | Bibliotheek Eemnes

SeniorWeb Eemnes houdt op elke eerste en derde donderdagochtend van de maand een inloopochtend voor al uw vragen, problemen met uw pc, tablet of smartphone.

Lunchpauzeconcert

12.30 uur | Huis van Eemnes

Het Duo Ebano geeft een lunchpauzeconcert. Het duo bestaat uit Marco Danesi, klarinet en Paolo Gorini, piano. Op het programma staat o.a. de klarinetsonate van Brahms.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.


Wanneer uw activiteit niet door gaat kunt u in uw account onder het kopje ‘Mijn Items' berichten zelf verwijderen of wijzigen.


Walking hockey,  vrijdag 11 december in Laren.