Een berger sleept de beschadigde auto weg.
Een berger sleept de beschadigde auto weg. Foto: Bob Awick

Auto door hek Kamperfoelieschool

HUIZEN Een automobilist is maandagmiddag op de Delta door het hek van de Kamperfoelieschool gereden. Er zijn geen gewonden gevallen. De bestuurder gaf aan te zijn geslipt en vervolgens de macht over het stuur te hebben verloren. Hij kwam pas tot stilstand door het hek.

Op dat moment waren er geen kinderen buiten; die spelen vooral aan de andere kant van de school en het hek voorkwam dat hij met zijn auto verder het schoolplein op kon komen. Ook liep er niemand op de stoep. De automobilist kwam met de schrik vrij. De auto had wel aanzienlijke schade en is door een berger weggesleept.

Volgens buurtbewoners is het niet de eerste keer dat er iemand op die plek van de weg raakt. Een buurtbewoonster die er al 30 jaar woont, meldt dat het zo ongeveer eens in de drie jaar raak is. Meerdere mensen laten weten dat het rode asfalt dat er ligt spekglad wordt als het heeft geregend.
De gemeente gaat nog deze week betonblokken voor het hek plaatsen. "We onderzoeken de mogelijkheid om deze week ook waarschuwingslichten, zogenaamde ‘knipperbollen', voor de S-bocht te plaatsen. Op de lange termijn - maart/april 2021 - wordt de S-bocht aangepast en wordt het schoolplein iets verlegd. In de aanpassingen nemen we ook de stroefheid van het asfalt mee." Ouders worden via een brief van de school ingelicht over de maatregelen.