De kraam van Vrijwilligerscentrale Huizen op de markt.
De kraam van Vrijwilligerscentrale Huizen op de markt. Foto: Bob Awick

Dag van de Vrijwilliger

HUIZEN Vrijwilligerscentrale Huizen stond zaterdag op de markt. Dit in het kader van de Dag van de Vrijwilliger die 7 december weer gehouden werd.

“We staan altijd stil bij deze dag”, vertelt Jolanda Westrum, directeur van de vrijwilligerscentrale. “Dat is vanwege corona nu anders dan voorgaande jaren. Wij vinden de vrijwilligers de Helden van Huizen en dat willen we op deze manier laten zien. Daarnaast willen we iedereen bewust maken van alle vrijwilligers in ons dorp.”
Bij de ingetogen kraam was voor alle vrijwilligers een kleinigheidje aanwezig. “Daarnaast is er voor iedere vrijwilliger sinds maandag een decemberkalender beschikbaar op Huizenvoorelkaar.nl. Daar kunnen zij elke dag een digitaal luikje openen. Ook staan er borden langs de weg.”
Ook voor de vrijwilligerscentrale verloopt dit jaar heel anders dan normaal door de coronacrisis. Daar is op ingesprongen. “We kijken elke keer waar we nodig zijn en wat we kunnen doen onder de huidige coronamaatregelen.”
Zo is de vrijwilligerscentrale al druk bezig met het uitwerken van een plan om volgend jaar een pop-up in de wijken te gaan doen. “We willen ons dan een week vestigen op een plek waar vrijwilligers actief zijn. Bijvoorbeeld bij sportverenigingen. We zijn een programma hiervoor aan het ontwikkelen. Daarin kijken we bijvoorbeeld hoe vrijwilligers mobieler kunnen zijn tussen verschillende verenigingen, zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen. Hoe stimuleer je dat? En hoe kijk je op een andere manier naar vrijwilligers zodat dit mogelijk is.”

Op NieuwsbladvoorHuizen.nl staat een uitgebreider bericht