Najaarstentoonstelling 'Over abstractie en figuratie' in Huizen.
Najaarstentoonstelling 'Over abstractie en figuratie' in Huizen.

Vanwege coronamaatregelen kan het zijn dat een aantal activiteiten in dit overzicht niet door kan gaan. Doe hiervoor eventueel navraag bij de aanbieder.

Vrijdag 18 december

Tai-chi senioren

9.00 en 11.00 uur |
Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Iedereen weet dat bewegen essentieel is voor een goede gezondheid. Wil je aan je gezondheid en vitaliteit werken op een manier die bij je past? De langzaam vloeiende bewegingen van Tai-chi kunnen tot op hoge leeftijd worden uitgevoerd.

Powerwalking

9.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Powerwalking is voor bijna iedereen geschikt. Samen met een trainer wandel je fanatiek en werk je aan je conditie. Dankzij de spierversterkende oefeningen merk je snel resultaat. Gratis proefles.

Bodyshape

9.00 uur | Huis van Eemnes

Wil je op een veilige manier aan je conditie werken en je spieren sterker maken? Kom dan gezellig met onze les meedoen. De eerste vier lessen zijn gratis en je betaalt geen inschrijfgeld. Meer info: www.enjoy2Bfit.nl of 06-52537228.

Boksen (60+)

9.30 uur | Holleblok Huizen

Tijdens deze lessen word er vooral gewerkt aan uithoudingsvermogen, coördinatie en zelfvertrouwen. Bokshandschoenen zijn aanwezig. 06-36430287. bvk-sports.nl.

Walking hockey

10.00 uur | Larense Mixed Hockey Club Laren

Walking hockey is speciaal gemaakt voor 50/60-plussers, zodat deze doelgroep ook het geliefde spelletje hockey kan blijven spelen.

Bowlsclub Het Gooi

10.00 uur | Huis van Eemnes

Bowlsclub het Gooi is een vereniging die in een gemoedelijke sfeer met elkaar het spel bowls speelt. De club heeft leden van 60+. Er wordt veelal samen gespeeld in teams van één tot vier personen. Bowls is een ideale sport voor ouderen omdat het vooral om techniek en tactiek gaat en lichamelijke snelheid geen rol speelt.

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Serviesgoed, vazen of speelgoed dat nog goed is maar waar we niks mee doen. Neem het mee voor de geef-en-neemtafel. Breng wat u kunt missen en haal van de tafel wat u nodig heeft.

Fighting girls (12-18 jaar)

17.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Leer jezelf verdedigen tegen aanvallen van buitenaf. Deelname gratis. Opgave is verplicht. Info en aanmelden: www.osorezu.nl.

Zaterdag 19 december

Bootcamp

9.30 uur | Parkeerplaats
De Goede Gooier

De bootcamptrainingen zijn buiten, duren 60 minuten, zijn afwisselend en bestaan uit: krachttraining, conditietraining en buikspierkwartier. Lessen gaan altijd door. Ga naar bvk-sports.nl en boek jouw gratis proefles.

Boerenmarkt

10.00 uur | Blommenhoeve Eemnes

Deze boerenmarkt staat in het teken van kerst. Alles voor een heerlijk kerstdiner. Maar ook mooie kleding. Volop kerststukken, kransen, festoens en decoraties. Lekker koffie to-go met appeltaart van oma. Toegang gratis.

Maandag 21 december

Koersbal

9.00 uur | ’t Vuronger Huizen

Een sportieve activiteit voor senioren. Bent u nieuwsgierig geworden of het een activiteit is die bij u past? Kom dan een keer meedoen op maandagochtend van 9.30 tot 12.30 uur.

Steppen voor 45-plussers

9.00 uur | Bijvanck Blaricum

Steppen of kickbiken is een fijne actieve buitensport. Start maandag om 9.00 en 13.30 uur, woensdag om 9.00 en 19.30 uur. Ben je 45 jaar of ouder en wil je een buitensport doen, kom dan vrijblijvend een keer meedoen (steps zijn aanwezig.) We sporten in kleine groepjes en leren de juiste techniek. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met 06-17450017.

Pilates voor de rug

9.30 uur | Inner Movements Studio Huizen

In kleine groepen krijg je veel persoonlijke aanwijzingen en oefeningen die passen bij jouw lichaam. Verminder rug-, nek- en schouderklachten. Gratis proefles.

Geef-en-neemwinkel

10.00 uur | ’t Vuronger Huizen

De geef-en-neemwinkel is op maandag en donderdagochtend geopend van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt uw spulletjes of kleding brengen die u niet meer nodig heeft, en kunt weer uit de winkel meenemen wat u goed kunt gebruiken.

Spreekuur rechtswinkel

19.30 uur | De Draaikom Huizen

De rechtswinkel is alle maandagavonden open voor het geven van (juridische) adviezen. De woensdagspreekuren blijven dit jaar gesloten. Check altijd onze www.rechtswinkelhuizen.nl voor de actuele informatie en openingstijden.

Dinsdag 22 december

Walking football

10.00 uur | SV Laren

Walking football is bedoeld voor ouderen vanaf 60 jaar om fit te blijven. Rennen is niet toegestaan en ook komt de bal niet boven heuphoogte.

Samen door de donkere weken

14.00 uur | Vituskerk Huizen

De Brug is iedere week op dinsdag- en donderdagmiddag open (kijk op de website voor uitzonderingen). Even op adem komen, delen, verbinden en gesprek met de buurtpastor. Info: www.debrughuizen.nl en evangelist@debrughuizen.nl.

Pencak Silat

20.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Deze Indonesische vechtsport/kunst wordt (elke dinsdag en donderdag) gegeven door Julian Langitan. Kom kennismaken en meld je aan voor een proefles. Kijk op www.osorezu.nl voor meer informatie en aanmelden.

Woensdag 23 december

Tafeltennis

19.30 uur | ’t Vuronger Huizen

Tafeltennis op woensdagavond van 9.30 tot 21.30 uur. Wilt u meedoen of meer weten? Graag even bellen met Janny Hospers: 06-46108028 of mailen naar JHospers@versawelzijn.nl.

Donderdag 24 december

Yoga voor senioren

9.30 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Als je ouder wordt gaat het lichaam vaak meer beperkingen geven, een rustige, of aangepaste, vorm van yoga is dan op zijn plaats. Yoga houdt de spieren en gewrichten soepel. Na het oefenen drinken we een kopje thee.

Sport & spel

9.30 uur | Huis van Eemnes

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar brengt Sportief & Gezond BEL in de kerstvakantie het sport- & spel-event terug. Deze keer de racket-editie. Opgeven via www.sportiefengezondbel.nl/sport-spel-racket-editie/.

Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Eemnes

SeniorWeb houdt op elke eerste en derde donderdagochtend van de maand een inloopochtend voor al uw vragen, problemen met uw pc, tablet of smartphone.

Langlopende exposities:

Expositie van Van de Leemkule:

10.00 uur | Huis van Eemnes

‘Op het schip & aan de wal’. Gerrit van de Leemkule exposeert met maritieme schilderijen en landschappen zoals composities van varende platbodems en Amsterdamse stadsgezichten. Tot en met 7 januari te bezichtigen tijdens openingstijden van het Huis van Eenmes.

Najaarstentoonstelling

13.00 uur | Kunsthandel D J Zeeman Huizen

'Over abstractie en figuratie' deel twee. Kunsthandel D.J. Zeeman in Huizen toont tot en met 19 december een aantal nieuwe aanwinsten van de Larense School en impressionisten.

Beelden en schilderijen

13.00 uur | de kleine toonzaal van Simone Stawicki Huizen

Een expositie van Ans Westra (beelden in steen en brons) en Simone Stawicki (schilderijen met het thema 'Liefde'). Open: de eerste zaterdag en zondag van de maand en op afspraak. www.dekleinetoonzaal.nl.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.


Alleen activiteiten die via gooiagenda.nl worden aangemeld, komen in de agenda van onze krant en op de website.

Als u een foto bijvoegt, valt uw activiteit nog beter op. De foto's en video's moeten vrij zijn van rechten of met toestemming van de fotograaf/maker kosteloos geplaatst mogen worden op onze websites.

Gaat uw activiteit niet door?


In uw account onder het kopje ‘Mijn Items' kunt u uw berichten zelf verwijderen of wijzigen.


Bowls, Vrijdag 18 december in Eemnes.