Bij Ici Paris stonden de mensen buiten.
Bij Ici Paris stonden de mensen buiten. Foto: Bob Awick

Ook run op winkels in Huizen bij naderende lockdown

HUIZEN Nadat uitgelekt was dat de regering dinsdag al een strenge lockdown wilde laten ingaan, barstte ook in Huizen een stormloop op de winkels los. “Die run op de winkels die voorkomen moest worden door het kort van tevoren af te kondigen, vindt nu toch plaats”, zegt Anne Marie Hesta van Ondernemersvereniging Hart van Huizen.

Continu heeft ze winkels aan de telefoon die willen weten wat nog kan en mag. “Veel winkels waren afgelopen maandag dan ook nog tot 20.00 uur open om zo veel mogelijk van hun voorraad kwijt te kunnen. Het is echt sneu. Rond kerst halen ze normaal veel omzet binnen.”

Ze laat namens het Hart van Huizen weten dat de ondernemers hard getroffen zijn door de lockdown, maar dat ze niet bij de pakken gaan neerzitten en vindingrijk en veerkrachtig blijven. "Er wordt stevig nagedacht over de manier waarop zij hun producten en diensten aan kunnen blijven bieden. Samen staan wij sterk, de gedrevenheid onder de ondernemers is ongekend. Veel winkels hebben nu een webshop en/of een bezorgservice."

Bomvol
Ook in winkelcentrum Oostermeent was een extra toeloop. CaRé Juwelier stond bomvol. “Het lijkt hier ook wel kerst”, zegt Peter Koning namens de winkeliersvereniging. “Het is natuurlijk heel rot en geen leuke kerst zo, maar we proberen er positief in te blijven.”
Zowel Ondernemersvereniging Hart van Huizen als Winkeliersvereniging Oostermeent hoopt dat inwoners de komende weken weer hun lokale ondernemers zullen ondersteunen door toch aankopen bij ze te doen. Ze wijzen op de mogelijkheden om online via een website of sociale media inkopen te doen. Zelfs met de mogelijkheid om aan huis te bezorgen.