De burgemeester met Hans en zijn vrouw, die hem het Huizer Insigne mocht opspelden.
De burgemeester met Hans en zijn vrouw, die hem het Huizer Insigne mocht opspelden. Foto: Bob Awick

Huizer Insigne voor Hans de Wildt

HUIZEN Hans de Wildt heeft zaterdag het Huizer Insigne gekregen. Hij heeft zich bijna 20 jaar als vrijwilliger ingezet voor de lokale radio, nu NH Gooi Radio - voorheen Radio 6FM en Radio Phohi. Kort geleden gaf hij aan te willen stoppen met zijn werkzaamheden voor de lokale zender.

Het Huizer Insigne werd door burgemeester Niek Meijer toepasselijk uitgereikt tijdens de live radio-uitzending van het actualiteitenprogramma NH Gooi Zaterdag. Daarin vertelde Hans meer over zijn werk voor de radio.
Als oud-medewerker van Radio Wereldomroep bracht Hans de Wildt de nodige ervaring met zich mee toen hij begon bij NH Gooi Radio. Hij was mede-grondlegger van het actualiteitenprogramma en van de opzet van de nieuwsvoorziening via de internetsite.
Met zijn intensieve inzet wist hij jarenlang het nieuws, actualiteiten, kunst, cultuur en sport bij de luisteraars te brengen. Ook maakte hij vele radio-interviews met bestuurders en politici van de gemeente Huizen en was hij voor zijn collega's vrijwilligers een groot voorbeeld.
Naast productie, redactie en presentatie was Hans ook altijd bereid nieuwe medewerkers te coachen. De laatste jaren maakte hij vooral internet- en kabelkrantberichten en las hij periodiek het regionieuws.
Ook deed hij de afhandeling van de inkomende mail van de nieuwsredactie. Dit bijna letterlijk dag en nacht. Ook tijdens zijn vakanties vanuit Studio Frankrijk en Studio Bali. Ook in de weekeinden ging de nieuwsvoorziening door.
Aan het einde van de uitzending gaf de burgemeester coronaproof het insigne aan de vrouw van Hans, die hem het kleinood opspeldde. "Ik ben zeer vereerd”, liet haar man weten. "En ik ben in goed gezelschap. Dick Advocaat, Klaas-Jan Huntelaar en Donald Trump schijnen ook te vertrekken.”