Afbeelding

Ilse van der Torre

Lid van het sportteam van Sonrise, 17 jaar, sinds 2003 in Huizen.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
"In het dagelijks leven maak ik graag muziek en bel ik met vrienden. Verder werk ik in een supermarkt en zit ik op volleybal bij de Volleybal Vereniging Huizen. Ik doe op dit moment de opleiding onderwijsassistent in Hilversum."

Hoe ben je betrokken geraakt bij Sonrise?
"In het eerste jaar werd ik al gevraagd, maar toen had ik het afgewezen; nu werd ik weer gevraagd en vond ik het een mooi moment om mee te doen."

Wat doe je daar precies?
"Ik zit in het sportteam en help kinderen met sporten en knutselen. Dit jaar door de corona hebben wij filmpjes gemaakt voor de kinderen."

Wat is er zo leuk aan dit vrijwilligerswerk?
"Het leukste van dit vrijwilligerswerk is dat je kinderen een plezier doet, en je ze ziet genieten als we weer op het veld mogen sporten. Je ziet ze ook weer elke dag met veel plezier erheen komen."

Wat wil je later worden?
"Later wil ik graag voor de klas staan in de groepen 4 t/m 8; met dit beroep kan ik met kinderen werken en wil ik proberen om ze elke dag met een lach op hun gezicht naar huis te laten gaan."

Wat is het meest in je leven veranderd sinds de corona-uitbraak?
"Het meeste dat is veranderd is dat ik alleen maar onlineles heb en niet met vrienden kan afspreken. Mijn werk is wel gewoon doorgegaan. Op dit moment mogen we niet meer sporten, dat vind ik wel erg jammer."

Met wie zou je eens een gesprek willen?
"Ik zou weleens een gesprek willen met mijn overleden oma. Mij lijkt het vooral leuk om te weten te komen hoe zij in het leven stond en hoe het nu met haar gaat."