Afbeelding
Foto: Bob Awick

Wat is jouw levensmotto? "Doorgaan en gewoon blijven."

Hans de Wildt was vrijwilliger bij lokale omroep NH Gooi (Radio Phohi/Radio 6FM) en kreeg daarom een Huizer Insigne.

Wat doe je het liefst op een vrije dag?
"Dat is een vraag voor mensen die nog volop in het arbeidsproces zitten. Na je pensionering is de vraag meer: hoe vul je alle dagen op een zinvolle en leuke manier in? In mijn geval is het antwoord: familie, muziek, sport, reizen (voor de coronatijd) en veel lokale radio."

Welke film heb je het laatst gekeken?
"In de bioscoop: De beentjes van Sint-Hildegard. Op TV: Collateral met Tom Cruise en Jamie Foxx."

Als je een dagje burgemeester van Huizen was, dan...?
"Mensen kennen burgemeesters vaak meer macht toe dan ze eigenlijk hebben. Ik zou proberen de snelheid op de uitvalswegen van Huizen wat te matigen. Daarmee pak ik een ergernis uit de top-10 aan. Verder kan ik met zo’n maatregel rekenen op de massale steun van de egels bij een komende burgemeestersverkiezing."

Met wie wil je een goed gesprek?
"Ik kies voor iemand uit het verleden: de fysicus Hendrik Lorentz. Deze Nobelprijswinnaar overleed in 1928. De meeste mensen kennen hem van onder meer de gelijknamige straten in Bussum en Hilversum. Een goed gesprek is misschien wat hoog gegrepen, maar een interview voor de radio zou al mooi zijn."

Wat zou je doen met 1000 euro? En met een miljoen?
"Die vraag leeft vooral bij mensen die meedoen aan de Postcodeloterij. Ik speel niet mee, dus het enige wat ik zeker weet is dat ik daar spijt van krijg als mijn buren winnen."

Het mooiste plekje van Huizen?
"De omringende natuur. Ik realiseer mij dat ik met deze keuze grote gebieden van buurgemeenten annexeer, maar mooi blijft het."