In 2019 was prinses Beatrix aanwezig in Huizen.
In 2019 was prinses Beatrix aanwezig in Huizen. Foto: Ronald Knapp

Oranje Fonds stelt NLdoet 2021 uit

HUIZEN Het Oranje Fonds stelt NLdoet 2021 met 2,5 maand uit. Het Fonds vindt het op dit moment niet verantwoord om de grootste vrijwilligersactie van Nederland door te laten gaan op 12 en 13 maart. NLdoet wordt daarom verplaatst naar het weekend van 28 en 29 mei.

Vorig jaar werden de dag waarop allerlei klussen worden gedaan door vrijwilligers ook al afgelast vanwege het toen nog opkomende coronvirus. Deelnemende organisaties hebben toen waar mogelijk hun klussen uitgesteld en in de zomer van 2020 uitgevoerd.
Er was voor deze editie al rekening gehouden met coronamaatregelen. "Desondanks komt maart echt te vroeg. Daarom verplaatsen we NLdoet naar het laatste weekend van mei. We hopen dat er dan - op anderhalve meter afstand - meer mogelijk is, maar monitoren de ontwikkelingen rond het coronavirus vanzelfsprekend nauwlettend”, aldus Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds

De duizenden sociale organisaties die meedoen zijn erg afhankelijk van NLdoet. Daarom kiest het Oranje Fonds ervoor om de vrijwilligersactie te verzetten en niet af te gelasten. De bijna 3.000 klussen die al zijn aangemeld worden, indien mogelijk, verplaatst. Verenigingen en stichtingen die nog geen klus hebben aangemeld kunnen dat alsnog doen via nldoet.nl.