Een vrijstaand huis in Naarden uit 1925 wordt volledig gerenoveerd en
verduurzaamd.
Een vrijstaand huis in Naarden uit 1925 wordt volledig gerenoveerd en verduurzaamd. Foto: Bouw- en Installatiemensen Gooi en Vechtstreek

Regionale samenwerking helpt huiseigenaren verduurzamen

REGIO Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is officieel van start: een regionale samenwerking om huiseigenaren te helpen bij het verduurzamen van hun woning.

Met de benoeming van het bestuur en de oprichting van de stichting is het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek vanaf heden operationeel. Samen met bouwers, installateurs, Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, opleidings-, kennis- en financiële instellingen wordt ingezet op het versnellen van de verduurzaming van woningen in de regio.

Eenvoudiger

Inwoners kunnen terecht bij het Duurzaam Bouwloket en energiecoöperaties voor onafhankelijke informatie en advies. Dat verandert niet. Maar door de samenwerking met bouw- en installatiebedrijven en kennisinstellingen worden vervolgstappen naar betrouwbare uitvoering eenvoudiger.
Vanuit het Energiedienstenbedrijf werken bouw- en installatiebedrijven ook samen om wijken op grotere schaal naar aardgasvrij en energieneutraal te kunnen renoveren. Ronald Cobben, directeur van Mokveld Bouw & Onderhoud en voorzitter van het bestuur van het Energiedienstenbedrijf: "We staan met elkaar voor de opgave om de CO2-uitstoot van woningen in de regio terug te dringen. Dat vraagt om slagkracht, innovatie en efficiëntie. Door met alle partijen in de keten samen te werken en afspraken te maken kunnen we versnellen."
Het Energiedienstenbedrijf begeleidt ook inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een (leer/werk-)baan binnen de sector Energietransitie.