Vaccineren in Huizen begonnen

HUIZEN GGD Gooi en Vechtstreek is afgelopen vrijdag begonnen met vaccineren tegen het coronavirus. Renate, senior verpleegkundige bij Inovum, was de eerste die een prik kreeg in het gebouwtje achter het hoofdgebouw van Koninklijke Visio aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen.

Dagelijks kunnen er 300 mensen gevaccineerd worden. Inmiddels zijn al bijna 2.000 zorgmedewerkers voor hun eerste prik langsgeweest. Zij krijgen het BioNTech/Pfizer-vaccin en moeten daarom nog een keer komen voor een tweede vaccinatie. De afspraak hiervoor hebben ze meteen gemaakt toen ze voor de eerste prik het landelijke callcenter belden.

De GGD volgt voor het vaccineren de landelijke richtlijn. Op dit moment zijn de zorgmedewerkers van verpleeghuizen, daarna die in de gehandicaptenzorg en daarna in de thuiszorg aan de beurt. Vanaf februari worden er grotere groepen gevaccineerd. De volgende groep bestaat uit mobiele thuiswonenden vanaf 60 jaar, die van oud naar jong worden uitgenodigd. Nadat zij een uitnodiging hebben ontvangen, kunnen zij het landelijke callcenter bellen voor een afspraak. Vaccineren is niet verplicht. De GGD is daarom bezig met het opzetten van een vaccinatiepaviljoen en legt extra parkeerplaatsen aan op het terrein aan de Amersfoortsestraatweg. Ook wordt nog gewerkt aan een tweede, nog grotere, priklocatie in de regio. Waar deze komt, is nog niet bekendgemaakt.