Een gezaagde boom wordt omver geduwd.
Een gezaagde boom wordt omver geduwd. Foto's: Bob Awick

Druk aan de slag in Bad Vilbelpark

HUIZEN Vorige week donderdag werd met groot materieel gewerkt in het Bad Vilbelpark. “Sommige bomen zijn te hoog om zo te snoeien of te zagen. Daarom is er een grote kraan ingezet”, legt projectleider Albert Hoogekamp uit.

Gestart werd achter de Kamperfoelieschool en zo werd verder het park in gegaan. Bomen werden keurig gezaagd op stapels gelegd en veel hout wordt ook versnipperd.

De renovatie van het park startte 11 januari en het is de bedoeling dat de werkzaamheden voor de zomervakantie in juli zijn afgerond. Dan moet wel alles volgens plan verlopen.
“Veel mensen vinden dat het nu kaal wordt. Er is ook best veel dood hout dat is omgevallen en er zijn ook dode essen en wilgen die op omvallen staan. Die halen we weg. Dat is echt nodig.”

Wordt weer groen

“Het wordt wel weer groen. Er komen ook weer zo’n 80 tot 90 bomen terug. Dat is best veel”, aldus de projectleider.” Op sommige stukken wordt het bos ook water voor extra waterberging. Dat is voor veel mensen nu nog moeilijk voor te stellen.”

Ontwerp

'Het wordt weer groen. Er komen ook zo'n 80 tot 90 bomen terug'

De projectleider verwijst daarom ook nog naar de website van de gemeente Huizen - www.huizen.nl/badvilbelpark - waar alle documenten over de renovatie van het park verzameld zijn. In de nieuwsbrief van december is ook het definitieve ontwerp van het plan te zien.

Alle stukken boomstam worden netjes opgestapeld.
Met een speciale frees worden stronken weggehaald.