Pauline Rebel is blij dat de spullen weer terug zijn.
Pauline Rebel is blij dat de spullen weer terug zijn. Foto: Bob Awick

Gestolen spullen Rebelsport binnen 24 uur weer terug

Een medewerker van Rebelsport ontdekte maandag dat er diverse spullen waren gestolen. Tips leidden uiteindelijk naar de daders.

HUIZEN Rebelsport heeft binnen 24 uur zijn gestolen spullen weer terug kunnen halen. “De jongens die het hebben gedaan, zijn herkend en mijn man en ik hebben met de politie de spullen weer teruggehaald”, laat sportschoolhouder Pauline Rebel weten.

Maandagmorgen ontdekte een medewerker dat 24 dumbbells en twee bankdrukbankjes die achter de sportschool aan de Kerkstraat onder een tent stonden, waren meegenomen. De spullen stonden daar achter gesloten hekken, zodat leden konden blijven sporten met inachtneming van de coronamaatregelen.

Camerabeelden

Het bericht van de diefstal werd breed gedeeld. ”We hadden ook de camerabeelden uit de buurt bekeken die we hadden gekregen. Daarop zagen we dat in de nacht van zondag op maandag jongens langs zijn gelopen en om 4.37 uur maandagochtend terug zijn gekomen met een auto en alles hebben meegenomen”, vertelt Pauline Rebel.
Huizen in Beeld had meer foto's online gezet en daar herkenden mensen de spullen en werd Pauline Rebel uiteindelijk getipt wie de jongens waren. "Maandagavond om 22.30 uur kregen we de gouden tip. Daar hadden we een jaar gratis sporten voor uitgeloofd.” Pauline Rebel belde de politie en samen gingen ze naar het adres waar de spullen zouden zijn. "We hebben de dader voor de keuze gesteld om het meteen te regelen of via de politie. De helft van de spullen stond bij iemand anders en ook die hebben we opgehaald.”
Of hiermee het verhaal nu een goed einde krijgt, is nog niet bekend. "Ik laat het er nog niet bij zitten. Ik heb de jongens uitgenodigd voor een goed gesprek.”
Ondertussen had de doneeractie van lid Marco Krachten al ruim 1.500 euro opgebracht. "Dat geld wordt weer teruggestort. We zijn nu aan het uitzoeken hoe”, laat hij weten. Pauline Rebel: "We hebben zo veel berichtjes en liefde gehad van de mensen. Er zijn zelfs jonge kinderen geweest die hun spaarpot hebben geleegd en dat hebben gedoneerd. Dat is bijzonder om mee te maken.”