Gemeente spuit ijsbanen niet op

HUIZEN De gemeente Huizen gaat niet de schaatsbaan bij de Aristoteleslaan en bij s.v. Huizen opspuiten. “Het college heeft besloten om dat niet te doen om drukte en groepsvorming te voorkomen.”

Recreatief schaatsen op natuurijs wordt door gemeenten en schaatsverenigingen binnen de regio ontmoedigd vanwege de coronamaatregelen en zo de druk op de zorg te voorkomen. Zo zijn georganiseerde toertochten en horecavoorzieningen gerelateerd aan het ijs in deze vorstperiode niet toegestaan.
De Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) heeft met de gemeenten Wijdemeren en Gooise Meren een handreiking Schaatsen op natuurijs opgesteld. Deze handreiking dient voor de schaatsverenigingen in de gehele regio Gooi en Vecht en omschrijft wat er wel en niet mogelijk is bij het schaatsen op natuurijs binnen de coronamaatregelen. Huizen sluit zich daarbij aan.
Hiernaast treft men in de regio geen voorbereidingshandelingen om het ijs in optimale staat te brengen, zoals dit bij andere vorstperiodes wel gebeurt. Er wordt dan ook gewaarschuwd om hier rekening mee te houden als mensen toch de ijzers onder willen binden als de verleiding te groot is.
Tot slot kunnen er op gemeentelijk en provinciaal niveau in samenwerking met de hulpdiensten verkeersmaatregelen worden getroffen om verkeersstromen te reguleren en intensief bezoek met de auto te ontmoedigen.