Waar komen toekomstige laadpalen in Huizen?
Waar komen toekomstige laadpalen in Huizen? Foto: Pixabay

Enquête over locaties laadpalen

HUIZEN Het college van burgemeester en wethouders heeft 100 locaties op het oog waar in de toekomst een publieke laadpaal kan worden neergezet. Voordat die definitief worden gemaakt, worden inwoners van Huizen uitgenodigd om via een digitale enquête mee te denken. Zijn dit de meest geschikte locaties? Of zijn er alternatieven? De enquête loopt tot 25 februari 2021.

Het aantal elektrische auto’s neemt fors toe, ook in Huizen. Met de toename van het elektrische vervoer stijgt ook de vraag naar publieke laadpalen. Om aan die toekomstige vraag te kunnen voldoen heeft gemeente Huizen 100 mogelijke laadpalen op de kaart gezet. Bij elke laadpaal kunnen twee elektrische auto’s laden.

Enquête

In de enquête kan elke inwoner van 17 jaar of ouder zijn mening geven over de aangewezen plekken. Wethouder Bert Rebel van onder andere Milieu en Duurzaamheid: "Hoe meer reacties, hoe beter, want dat helpt ons bij het zoeken naar de beste plekken. De meeste elektrische rijders hebben geen eigen oprit en zijn aangewezen op een publieke laadpaal op straat.”
Inwoners van Huizen die een elektrische auto aanschaffen of leasen en geen parkeerplek hebben op eigen terrein, kunnen bij de gemeente een laadpaal aanvragen. Volgens wethouder Roland Boom van Verkeer is het uitgangspunt dat die binnen een straal van 200 meter gerealiseerd kan worden.
Deelnemen aan het laadpalenonderzoek kan via www.huizen.nl/laadpalenonderzoek. “Het invullen neemt circa 5 minuten in beslag en kan via computer/laptop, tablet of smartphone. Inwoners die niet digitaal vaardig zijn, kunnen bij de receptie van het gemeentehuis een papieren versie afhalen.”

Lees meer op NieuwsbladvoorHuizen.nl