Het aantal bezoekers aan de teststraat ging omlaag.
Het aantal bezoekers aan de teststraat ging omlaag. Foto: Bob Awick

In januari in regio 51 coronadoden

REGIO Bij elkaar 51 inwoners van ‘t Gooi en de Vechtstreek zijn in de maand januari overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt een woordvoerder van de GGD Gooi en Vechtstreek.

Dat betekent dat het record van de maand december, 50, is gebroken.
Inmiddels zijn er sinds de uitbraak 220 inwoners van deze regio, waarvan 151 uit verpleeghuizen, aan het virus overleden. Sinds de uitbraak van het virus zijn er in deze regio 13.972 inwoners positief getest. Daarvan wonen er 4.383 in Hilversum. Gooise Meren volgt met 3.006 besmettingen en Huizen met 2.767.
Het aantal inwoners van ‘t Gooi en de Vechtstreek dat afgelopen week een positieve coronatestuitslag kreeg ten opzichte vorige week is met 324 weer gestegen ten opzichte van vorige week. Toen waren het er 261. De week ervoor waren dat er 331.
Het percentage bezoekers van de teststraat dat een positieve testuitslag kreeg blijft redelijk gelijk. Deze week was dat 8,9 procent, vorige week 8,7 procent en de week ervoor 9 procent.
Om de vaccinatie uit te kunnen breiden is de GGD druk bezig met een tweede vaccinatielocatie. Die komt bij PontMeyer in Hilversum. Vanaf medio maart kunnen hier dagelijks op afspraak 800 inwoners van de regio gevaccineerd worden, naast de 300 op de locatie in Huizen.