Het ijs kon dit autootje toch niet houden, ontdekte de bestuurder.
Het ijs kon dit autootje toch niet houden, ontdekte de bestuurder. Foto: Bob Awick

Autootje door het ijs bij Zomerkade

HUIZEN Een auto is zondagmiddag door het ijs gezakt bij de Zomerkade. De brandweer is ongeveer twee uur bezig geweest om hem eruit te halen. Daarmee kwam er een einde aan een periode met vorst, sneeuw- en ijsplezier.

“En ook een apart einde na drie dagen ijsdrukte voor de brandweer”, aldus een woordvoerder van de brandweer. Hij meldde dat het voertuig waar het om zou gaan een elektrische Twizy van Renault, een kleine tweepersoonswagen, was.
“Dat autootje weegt ongeveer 350 kilo en iemand dacht: ik ga voor James Bond spelen, maar na 150 meter zakte hij door het ijs. Dat was dus niet zo’n goed idee.” Het autootje zou ook de dag ervoor al door de schaatsers heen hebben gereden en was daardoor al opgevallen, melden lezers.

Oppervlakteredders

Om de klus te klaren werd brandweer Huizen bijgestaan door zogeheten oppervlakteredders uit buurkorps Blaricum. "Zij hebben een speciaal pak aan, zodat als zij te water raken beschermd zijn.” Ook een berger heeft assistentie verleend.

De hoofdschakelaar van de auto was gelukkig makkelijk uit te schakelen, zodat de brandweer de auto uiteindelijk veilig op de kant kreeg. "Mensen kunnen beter met auto's op het asfalt blijven, dat hebben we genoeg en scheelt ons een hoop werk.”