Er wordt door velen al weer verlangend uitgekeken naar de mogelijkheid om te zwemmen en dan het liefst ook langer.
Er wordt door velen al weer verlangend uitgekeken naar de mogelijkheid om te zwemmen en dan het liefst ook langer. Foto: Carin van den Berg

Petitie voor langere openstelling Sijsjesberg

HUIZEN Melanie Soek en Linda van As zijn een petitie begonnen met de titel ‘Zwembad Sijsjesberg van maart tot eind oktober open’. De petitie is inmiddels ruim 200 keer ondertekend en ze hopen op meer handtekeningen, ook al heeft wethouder Roland Boom in de raadsvergadering vorige week toegezegd dat de gemeente de mogelijkheid gaat onderzoeken.

Als redenen voor de petitie voeren zij aan dat zwemmen in een buitenbad ondersteunend is voor het immuunsysteem, individueel kan worden beoefend en met voldoende afstand tot andere zwemmers. Maar ze willen ook na corona het bad langer open hebben.

Gemis
De dames vinden het een gemis dat het zwembad niet open is en zien dat steeds meer buitenbaden in de winter opengaan. “Huizen heeft een prachtig buitenbad dat geschikt is voor banenzwemmen, ook in het voorjaar en najaar. De RIVM-richtlijnen kunnen prima worden gehanteerd in de Sijsjesberg, is gebleken vorig jaar.”

Daarom verzoeken zij de gemeente om het zwembad zo spoedig mogelijk na de verbouwing open te stellen voor banenzwemmen en het zwembad open te houden tot eind oktober.

De petitie is terug te vinden op petities.nl en dan te zoeken op 'Zwembad Sijsjesberg'.

Lees meer over de petitie en de discussie over langere openstelling op Huizen Extra