Vorig jaar deden de zusjes Froukje, Juul en Saar mee aan de  Koningsspelen, die toen ook in aangepaste vorm online werden gehouden in Huizen.
Vorig jaar deden de zusjes Froukje, Juul en Saar mee aan de Koningsspelen, die toen ook in aangepaste vorm online werden gehouden in Huizen. Foto: Bob Awick

Koningsspelen gaan in aangepaste vorm door

HUIZEN Alle scholen in het primair onderwijs kunnen zich inschrijven voor de 9e edtie van het Koningsspelen op vrijdag 23 april. Het sportieve Oranjefeest gaat in 2021 in aangepaste vorm door. Ook in Huizen, al weet men nog niet hoe dat eruit gaat zien.

“Samen met de scholen en sportaanbieders doen we er alles aan om de kinderen - in deze onzekere tijden - een sportieve en positieve dag te bezorgen. Het is belangrijk om kinderen mee te geven dat een gezond ontbijt en lekker bewegen niet alleen leuk zijn, maar ook belangrijk. In welke vorm de Koningsspelen plaatsvinden – kleinschalig op school of thuis - hangt af van de situatie op 23 april,” aldus Richard Krajicek, initiatiefnemer Koningsspelen.

Deelnemende scholen bepalen zelf hoe zij de dag vormgeven. Van de landelijke organisatie ontvangen alle deelnemende scholen tools om er - in welke vorm dan ook - een waardevolle, positieve en gepaste dag voor de kinderen van te maken.

Online beweegprogramma

Zo komt er een onlinebeweegprogramma in samenwerking met Zappsport, smaaklessen over het ontbijt en ontvangen alle deelnemende scholen een Sport- en Feestpakket, sport- en spelideeën, een online-Doe-Pakket en een toolkit met concrete tips om de Koningsspelen in de huidige tijd te organiseren.

Vanwege de onzekere situatie en onvoldoende zicht op mogelijkheden en maatregelen op 23 april wordt het Koningsontbijt verplaatst naar volgend jaar.

Hulp

Mochten scholen hulp kunnen gebruiken van professionals bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen, dan kunnen zij gebruikmaken van de Online Koningsmatch Tool op koningsspelen.nl/koningsmatch.

Deze tool maakt het voor scholen mogelijk om eenvoudig in contact te komen met sportaanbieders in de buurt die graag helpen. In Huizen speelden vorig jaar de buurtsportcoaches hierin een rol. Die zorgden toen voor een onlineversie van de Koningsspelen.

Scholen hebben tot en met 7 maart de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest. Dit kan via koningsspelen.nl/inschrijven/scholen.