Helpen maakt happy!

Huizenvoorelkaar is de verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kunt direct een bericht sturen naar de contactpersoon. Kom je er niet uit? Bel dan voor meer informatie.

Nieuw op huizenvoorelkaar:
Whatsappgroepje met statushouders voor kletsmomentje
Veel statushouders willen graag de Nederlandse taal oefenen. Zeker in deze coronaperiode is het lastig om in contact te komen met mensen om Nederlands mee te spreken. Daarom is Versa Welzijn gestart met whatsappgroepjes om eens per week een half uur te praten met maximaal drie statushouders. Neem contact op met Wanda van Versa Welzijn bij interesse.

Zorg jij voor sfeer en gezelschap?
Het GeheugenHuis, gevestigd in de Draaikom in Huizen, is een ontmoetingsplek voor mensen met beginnende vergeetachtigheid. Bezoekers en hun mantelzorgers kunnen in een prettige sfeer terecht voor contact, emotionele steun, activiteiten, informatie en advies. Jij zorgt voor een hartelijke ontvangst van de bezoekers, denkt en doet mee met activiteiten. Er wordt gezocht naar mensen voor de maandag van 9.45 tot 12.00 uur en/of vrijdag van 9.45 tot 13.00 uur. Neem contact op met Rianne als jij hier iets in wilt betekenen.

Schrijven voor de wijk
Het Buurtpanel 1276 is een bewonersorganisatie gericht op de veiligheid en leefbaarheid in de wijk. Er wordt een notulist(e) gezocht. Voel je je betrokken bij wat er in de wijk gebeurt, ontmoet je graag mensen, ben je bent vlot in administratie en in teksten en prettig om mee samen te werken? Met een paar uurtjes per week kun je enorm helpen. Vergaderen doen ze 1x per 6 weken op dinsdagavond.

Heide- en bosmedewerker
Aan de Langerhuizenweg ligt de Oude Loods van het Goois Natuurreservaat. Een aantal ochtenden per week gaat een gezellige groep de hei op of het bos in. Ga jij mee? Je verzorgt het openhouden van heideveldjes, gaat kappen, plaggen en snoeien en doet andere diverse lichte werkzaamheden. Je kunt lichamelijke arbeid verrichten en wilt lekker buiten aan de slag. Je bent nuttig bezig, ziet gelijk resultaat, bent buiten bezig en draagt bij aan een gezellig team.