Het was even puzzelen, maar leerlingen krijgen de komende maanden les in een bedrijfspand.
Het was even puzzelen, maar leerlingen krijgen de komende maanden les in een bedrijfspand. Foto: Bob Awick

Veilige les Huizermaat in kantoor

HUIZEN De regelgeving vanuit de overheid dwingt de scholen tot creatief denken. Scholengemeenschap Huizermaat creƫerde in een paar dagen tijd een dependance voor hun mavo-eindexamenleerlingen in een bedrijfspand aan de Huizermaatweg.

De zoektocht begon kort geleden: vrijdag werd de mededeling gedaan aan leerlingen en ouders en maandag vonden al de eerste lessen plaats in het bedrijfsverzamelgebouw. Het was even aanpoten voor het team van de Huizermaat. Het pand moest schoongemaakt worden, meubilair gezocht, hotspots aangelegd, maar het resultaat mag er zijn: vier lokalen, een gezamenlijke studiezaal die meteen ook als examenlocatie dient en een lunchruimte.

Er is plek voor de 92 examenleerlingen van de mavo. Hierdoor komt op de Huizermaat ruimte vrij om de andere leerlingen op een veilige manier naar school te laten komen. De school kreeg hulp van de gemeente Huizen, die in een zeer korte tijd een tijdelijke wijziging van het bestemmingsplan mogelijk maakte zodat de school snel in het pand kon trekken.

Niet alleen school en gemeente zijn blij met de snelle verhuizing, ook de leerlingen hebben een duidelijke mening. Lees hierover meer op Huizen Extra, www.nieuwsbladvoorhuizen.nl.