Politie zoekt getuigen aanrijding

HUIZEN De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval op de Oud-Blaricummerweg vorige week donderdag.

De Oud-Blaricummerweg ligt officieel in Naarden. Vorige week donderdag rond 17.50 uur kwamen daar een auto en fietser met elkaar in botsing. De politie is nu op zoek naar getuigen van het ongeval dat letsel tot gevolg had.

Iedereen die wat heeft gezien kan bellen naar 0900-8844.

GGD annuleert prikken AstraZeneca

HUIZEN De GGD heeft maar liefst 1578 afspraken met zorgmedewerkers, die tussen nu en 28 maart in Huizen zouden worden gevaccineerd met het AstraZeneca-coronavaccin, geannuleerd.

Aanleiding is het besluit van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat dit vaccin tot dan niet kan worden gebruikt. Dit na nieuwe meldingen van mogelijke bijwerkingen uit Denemarken en Noorwegen. Het gaat om ernstige, zeldzame verschijnselen van stolselvorming (trombose) én een verlaagd aantal bloedplaatjes (trombocytopenie) bij volwassenen onder de 50 jaar. In Nederland zijn momenteel geen soortgelijke gevallen bekend.

Totdat duidelijk is of er daadwerkelijk een verband bestaat tussen de klachten en de vaccinatie, pauzeert de GGD Gooi en Vechtstreek per direct het gebruik van dit vaccin en zijn alle afspraken tot en met 28 maart afgezegd. De GGD’s gebruikten AstraZeneca voor het vaccineren van de zorgmedewerkers in de langdurige zorg. Ook is het voorlopig niet mogelijk om nieuwe vaccinatieafspraken voor AstraZeneca te maken. De voorzorgsmaatregel heeft geen gevolgen voor geplande vaccinaties met de vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna.