Eindelijk starten de zwemlessen weer.
Eindelijk starten de zwemlessen weer. Foto: Bob Awick

'Kinderen vinden het fijn dat ze weer mogen zwemmen'

Zwembad De Meent is er helemaal klaar voor om de kinderen weer zwemlessen te kunnen geven en af te laten zwemmen voor hun A-, B- of C-diploma.

“We staan echt te trappelen om de kinderen te mogen ontvangen. In het zwembad is elk tegeltje helemaal schoongeboend, want daar hadden we maanden de tijd voor”, vertelt manager Frank Tissink begin deze week lachend.

“De instructeurs zijn ook heel blij, want ze willen weer doen waarvoor ze zijn opgeleid en dat is kinderen op een veilige manier leren zwemmen. En natuurlijk hebben de kinderen er heel veel zin in. De afgelopen maanden hebben we wel regelmatig contact gehad met de kinderen via de ouders om te vragen hoe het ging en nu hebben we alleen maar leuke reacties gekregen, want ze vinden het hartstikke fijn dat ze eindelijk weer mogen zwemmen.”

De reguliere zwemlessen voor kinderen tot en met twaalf jaar mogen weer beginnen. “Bij ons hebben ongeveer 400 kinderen zwemles per week en zij zwemmen op dezelfde dagen als voorheen. Wij, als exploitant van het zwembad, geven sinds dinsdag weer particuliere zwemlessen en het schoolzwemmen begon woensdag. Huizen staat aan de rand van het Gooimeer en veel mensen wonen in de buurt van water. Daarom is het echt belangrijk dat kinderen leren zwemmen en hun diploma’s halen. Met een Zwem-ABC kun je rond de zomer al op jonge leeftijd in het water vaardig en zelfredzaam zijn.”

Lees meer op Extra