Omdat de snelle bus over deze as rijdt, wordt meteen alles aangepast in een integraal plan.
Omdat de snelle bus over deze as rijdt, wordt meteen alles aangepast in een integraal plan. Foto: Bob Awick

Integraal plan voor vernieuwing oost-west as voor snellere bus

De gemeente heeft een integraal plan gemaakt voor de vernieuwing van de oost-west as.

HUIZEN De huidige oost-west as loopt van het busstation via de Huizermaatweg tot aan Stroomzijde in Blaricum.‘De ‘nieuwe’ oost-westverbinding maakt het voor fietsers en voetgangers veiliger, duidelijker en efficiënter’, aldus de gemeente.

‘Het ov wordt er sneller, meer comfortabel en beter door, waardoor het station Hilversum binnen handbereik is. Winkelcentrum Oostermeent en de sportclubs in die buurt worden beter bereikbaar voor auto’s, fietsers en voetgangers.’

‘De nieuwe inrichting garandeert een goede toekomst voor de bomen. Het vele nieuwe groen en de extra beplanting worden op de omgeving afgestemd, zodat hun functie en uitstraling beter tot z’n recht komen. En de woningbouwopgave krijgt een impuls. Het plan wordt ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad.’

Coalitieakkoord
Wethouder Roland Boom: “In het coalitieakkoord 2018-2022 is afgesproken dat we inzetten op goede regionale bereikbaarheid per auto, fiets en openbaar vervoer en bijdragen aan verduurzaming en wonen als basisbehoefte. Dat heeft zich vertaald in dit integrale plan voor dit gebied.”

“We combineren noodzakelijk onderhoud in de openbare ruimte met verbetering van wegen en groen. Een grote investering in de leefomgeving van onze inwoners. In het plan zijn veel wensen van inwoners en gebruikers uit de participatietrajecten voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) van de afgelopen jaren verwerkt. Ik ben trots op het resultaat.”

265 wensen
“Zo’n 265 wensen uit de eerdere participatietrajecten zijn beoordeeld en waar mogelijk meegenomen in deze uitwerking. Met dit plan geven we op een integrale manier een kwalitatieve impuls aan verbetering van mobiliteit, natuur & duurzaamheid, economie, woningbouw en sport & bewegen in Huizen.” Het voorstel is voorgelegd aan de gemeenteraad. Het doel is om eind 2021 te starten met de werkzaamheden.

‘Het ov wordt er sneller, meer comfortabel en beter door'

Lees meer op Huizen Extra