De oude entree is vervangen en de laatste hand wordt aan de verbouwing gelegd.
De oude entree is vervangen en de laatste hand wordt aan de verbouwing gelegd. Foto: Carin van den Berg

Sijsjesberg binnenkort weer open

HUIZEN De publieksopening van zwembad Sijsjesberg is gepland op 24 april. Dat staat te lezen in een memo van wethouder Roland Boom aan de gemeenteraad. Daar wordt binnenkort meer over bekend.

Op dit moment wordt de verbouwing aan onder andere de entree van het bad afgerond. Het oude gebouw dateerde uit 1984. Ook de personeelsruimte en kleedkamers zijn aangepakt. De verbouwing startte direct na afloop van het vorige zwemseizoen en de werkzaamheden zijn zoals afgesproken klaar voor de start van dit nieuwe zwemseizoen.

"Vanwege de coronabeperkende maatregelen is een groots openingsfeest helaas niet mogelijk. Op 22 april wordt het project ‘s middags feestelijk afgesloten met het bouwteam en worden enkele vaste badgasten uitgenodigd om bij de openingshandeling aanwezig te zijn", laat de wethouder weten.
Dan zijn ook raadsleden uitgenodigd om het vernieuwde entreegebouw van het zwembad te komen bewonderen, maar dan wel maar één lid per partij.

Rondgeleid

Zij worden dan rondgeleid door de aannemer en architect Gertjan Eekel en landschapsarchitect Theo van ‘t Klooster. ‘Zij geven dan ook uitleg over zaken als materiaalgebruik, energieconcept, circulariteit en terreininrichting', aldus de memo. Diverse materialen zijn hergebruikt.