Colin doet mee aan de sponsortocht nadat het gezin in januari te horen kreeg dat Lars de ziekte van Duchenne heeft.
Colin doet mee aan de sponsortocht nadat het gezin in januari te horen kreeg dat Lars de ziekte van Duchenne heeft. Foto: Bob Awick

Colin fietst voor vierjarig zoontje Lars

Colin MacDonald gaat de Duchenne Heroes fietsen voor zijn zoontje Lars, dat de ziekte van Duchenne heeft.

HUIZEN “In januari werd ons verteld dat Lars de ziekte van Duchenne heeft”, vertelt Willemijn MacDonald. “We waren totaal van de kaart en intens verdrietig. Hoe leg je aan je vierjarig kind uit dat hij deze ingrijpende spierziekte heeft, dat hij langzaam zijn spierkracht verliest, rond zijn tiende in een rolstoel terecht komt en op zijn twintigste ‘s nachts aan de beademing ligt. Dat overkomt alleen jongens en ze worden ongeveer dertig jaar oud.”

Duchenne Parent Project
Duchenne Heroes staat gepland van 12 tot en met 18 september en hopelijk kan het dit jaar doorgaan. De deelnemers mountainbiken in zeven dagen van de Vogezen naar het Drielandenpunt in Vaals. Het sponsorgeld gaat naar het Duchenne Parent Project, dat opgericht is door ouders van kinderen met Duchenne.

Ontwikkelen medicijn
“Mac, zoals iedereen mijn man noemt, hoopt zo veel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor meer wetenschappelijk onderzoek en het ontwikkelen van een medicijn. Onze vrienden, kennissen en klanten weten dat Mac meedoet en hebben geld gedoneerd. We hopen dat inwoners en lokale bedrijven Lars ook willen sponsoren. Door geld op te halen voor onderzoek en een medicijn is het misschien toch mogelijk dat Lars later in een rolstoel terecht komt en ook ouder kan worden. Dit zouden we voor Lars en alle andere kinderen met de ziekte van Duchenne echt geweldig vinden.”

Op de website www.duchenneheroes.nl kun je je als sponsor aanmelden via de link 'Deelnemers'. Je klikt ‘Individueel' aan en dan kom je bij Colin MacDonald terecht. Om geld over te maken kun je op een button drukken of zelf een bedrag kiezen om te sponsoren.

Lees het hele verhaal op Huizen Extra.

Willemijn, Lars, Colin en Matthijs gezellig op de bank.