Afbeelding
Foto:

‘Oud Valkeveen kan veilig open'

REGIO Speelpark Oud Valkeveen doet een dringende oproep aan de Veiligheidsregio Gooi & Vechtstreek om het park al in de meivakantie te laten openen. Aan een eventuele verplichting tot testen alvorens toegang tot het park te krijgen, wenst het speelpark evenwel niet mee te werken.

“We hebben tijdens de vorige lockdown al glansrijk bewezen dat ons speelpark veilig open kan zonder de bezoekers vooraf een testverplichting op te leggen”, zegt Jan Willem de Langen van Oud Valkeveen.

“Ons perceel is enorm, bijna negen hectare groot, dus er is meer dan voldoende ruimte. We reguleren het aantal bezoekers en nemen effectieve maatregelen om de afstands- en hygiënemaatregelen te waarborgen. Vorig jaar zijn er dankzij deze maatregelen geen aantoonbare besmettingshaarden in ons park ontstaan.”

In het speelpark is meer controle op de handhaving van de coronamaatregelen mogelijk dan in een openbaar park, op een strand of in een bos. De Langen vindt het dan ook onbegrijpelijk dat doorstroomlocaties zoals speelparken pas op 11 mei, dus ná de meivakantie, onder voorwaarden weer open mogen. De Langen: "Een gemiste kans met een averechts effect. Want waar gaan die mensen dan naartoe als ze niet met hun kinderen naar Oud Valkeveen kunnen? Naar plaatsen zonder enige vorm van toezicht, die daardoor veel te vol zullen zijn."

Afbeelding