Zingen en dansen op rock 'n roll muziek.
Zingen en dansen op rock 'n roll muziek. Foto: Piet Cijvat

Popkoor ‘NJoy Huizen mist het samen zingen

De koorleden van Popkoor ‘NJoy Huizen missen het zingen maar vooral ook het gezellig samen zijn en de sociale contacten.

“Vorig jaar zijn we met de eerste lockdown druk bezig geweest om een quiz, puzzel en rebus naar onze leden te sturen om toch met elkaar in contact te blijven. In september hebben we vier repetities kunnen geven, maar op een gegeven moment vonden we dat niet meer verantwoord”, aldus voorzitter Bettie Kamer.

Samen zingen

“Op de dinsdagavond repeteren we in ‘t Visnet in Huizen en we hadden het opgepakt, natuurlijk wel met de coronaregels, omdat het weer kon. De leden, die het aan durfde, zijn toen gekomen. Een voor een gingen ze naar binnen, niet langs elkaar lopen, handen reinigen en op afstand zingen. Na veertig minuten moesten we stoppen en hadden ook geen pauze gehad. De laatste die binnen was gekomen, ging als eerste naar buiten waar ze ook niet samen mochten staan. Dus hup naar huis. Maar het was toch beter om er mee te stoppen en hebben we gekeken naar een andere optie om toch samen te blijven zingen. Met drie andere koorvriendinnen ben ik virtueel gaan lunchen met Zoom, maar we merkten dat er momenten waren dat we elkaar niet hoorden en er vertraging zat in de verbindingen. Met zo’n vertraging kun je niet oefenen dus dat was ook niet de oplossing.”

Tranen in hun ogen

“We hebben in december onze leden wel verwend met een kerstpakket die we bij iedereen thuis hebben gebracht. Sommige stonden bij de deuren met tranen in hun ogen en hebben heel veel leuke reacties gehad. Dat was, voor ons als bestuur, heel fijn want normaal krijgen ze het mee na de laatste repetitie in december en in deze periode ga je toch iets anders zoeken voor je leden. En dat is zeker gelukt.”

Het koor bestaat vijftien jaar en hoopt dat het gevierd kan worden

“Dit jaar bestaat het koor vijftien jaar, maar of dat gevierd kan worden, is helaas nog niet bekend,. We hopen dat het wel kan voor onze zestig leden. Toen we in september weer konden zingen, zag je dat de leden elkaar echt gemist hadden, vooral de sociale contacten, het gezellig samenzijn en natuurlijk de verbondenheid die je voelt als je met elkaar zingt of muziek maakt. De dinsdagavond is echt heilig voor veel mensen, ook voor mij, en nu zitten we al maanden thuis.”

Popnummers

Popkoor ‘NJoy Huizen zingt popnummers vanaf de jaren 60 tot hedendaagse popmuziek zoals Abba, The Beatles, Adele, Robby Williams, The Eagles, Leonard Cohen en Nederlandstalige nummers. “We blijven positief en hebben ons ingeschreven voor het festival Vocaal in Naarden op 25 september. Tijdens dit geweldige festival sta je met vijftig leden op verschillende plekken zoals het gemeentehuis, de Gele Loods en in de kerk. Het repertoire met de vijf nummers hebben we wel naar de leden gestuurd zodat ze thuis kunnen oefenen. Het zijn nummers die we al goed kennen, maar de stemmen moeten wel onderhouden blijven en dat kan alleen door te blijven zingen.”

Geluid alle kanten op

“Volgende week heb ik een gesprek met een bestuurslid en onze dirigent Henri Boelen om toch een plan te gaan maken hoe we het verder kunnen oppakken. We hopen in de zomervakantie, als het weer ‘normaal’ is en de meeste mensen gevaccineerd zijn, dat we kunnen repeteren op onze dinsdagavond en dan misschien lekker in de buitenlucht met het mooie weer. Nog niet zolang geleden heb ik de gemeente gebeld want je mag bijvoorbeeld niet op de hoek van een straat met een aantal mensen muziek maken. Je moet overal een vergunning voor aanvragen. We hopen dat we toestemming krijgen om buiten bij ‘t Visnet te mogen zingen want dat is een groot terrein en kunnen dus goed afstand houden van elkaar. Naar bijvoorbeeld de hei is niet mogelijk want we hebben namelijk wel elektra nodig voor onze keyboard en boxen want anders gaat het geluid alle kanten op.”

Bassen en tenoren

“Voor bepaalde stemgroepen hebben we een wachtlijst want we moeten wel in verhouding blijven qua stemmen. Maar we zijn altijd op zoek naar bassen en tenoren. Elk koor heeft gebrek aan mannen met een lage stem. Bij elk optreden vraag ik altijd of de heren genoten hebben en, als ze denken dat ze een beetje kunnen zingen, dat ze zeker een keer langs moeten komen. Helaas heeft het tot nu toe niet gewerkt. Heb je interesse om bij ons te komen zingen, dan kun je een mail sturen naar

popkoor.huizen@gmail.com

.”

Avondje uit

“Maar je weet nooit hoe het gaat in het leven en ook niet met deze coronaperiode. We blijven positief en kunnen niet wachten als we weer mogen repeteren. Het is echt een avondje uit en je wordt blij van zingen.”

Popkoor ‘NJoy Huizen hoopt in de zomer weer te kunnen zingen. (Foto: Piet Cijvat)