Afbeelding
Foto: 't Goois Rondje

Uniek auto-avontuur tijdens ’t Gooische Rondje

Zoek je nog een leuk uitje tijdens de meivakantie? Dan is ‘t Gooische Rondje - een autorit met bijzondere informatie, leuke vragen en actieve doe-opdrachten en dat volledig coronaproof - misschien wel een mooi avontuur! 

“Op dit moment zijn er geen evenementen meer door de coronamaatregelen en zeker voor de kinderen is dit een groot gemis. Want wat ga je nu doen tijdens de meivakantie?”, aldus Nienke van der Linden uit Huizen. “Daarom wilden we samen een activiteit voor het hele gezin organiseren”, vult Bert Jan Idzinga van Kidz Kreative haar aan. 

De route gaat door de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Hilversum, Bussum en Naarden en duurt ongeveer 2,5 uur. Maar door de activiteiten en mogelijkheden om even de benen te strekken, een wandeling te maken in de natuur of uit te stappen bij een van de bezienswaardigheden kan er een ‘dagje uit’ van gemaakt worden. Tijdens de route komen de deelnemers ook langs een aantal to go-horeca en boerderijwinkels, waar lokale producten zoals kaas, zuivel, vlees, appels, peren of tulpen, gekocht kunnen worden. 

‘We komen op plekken in de verschillende gemeenten waar leuke verhalen over te vertellen zijn’

Het startpunt van ’t Gooische Rondje is in Huizen en de route eindigt in Laren bij de poffertjeskraam. Iedereen kan een ticket bestellen binnen een bepaald tijdslot, zodat de activiteit echt coronaproof is. “We komen op plekken in de verschillende gemeenten waar leuke verhalen over te vertellen zijn en zo kunnen we ‘t Gooi op een leuke en creatieve manier onder de aandacht brengen en daarnaast een ander deel van ‘t Gooi ontdekken. We hebben inmiddels zelfs aanmeldingen van buiten ’t Gooi, onder andere uit Dronten, Utrecht, Almere en Amersfoort”, vertel Nienke. “Het is echt een activiteit voor jong en oud.”

Deelnemen kan eenvoudig door een

online

een ticket te kopen. De deelnemers ontvangen een linkje waarmee ze kunnen inloggen. Daarna kan het avontuur beginnen. “Een smartphone is hierbij van essentieel belang, want je volgt de route op je eigen smartphone (met werkend internet). Door de tekst goed te lezen en de aanwijzingen te volgen rijden de deelnemers samen de juiste route over wegen en landweggetjes, door plaatsen, een vesting en zelfs door het bos.”