Hoe kan het Oude Raadhuisplein verlevendigt worden tijdens de marktdag? Dat is de vraag.
Hoe kan het Oude Raadhuisplein verlevendigt worden tijdens de marktdag? Dat is de vraag. Foto: Bob Awick

Wethouder de markt op

HUIZEN Wethouder Bert Rebel van onder andere Economie gaat met medewerkers van de gemeente zaterdag op de markt met inwoners in dialoog over het verlevendigen en aantrekkelijker maken van het Oude Raadhuisplein op de zaterdag.

In samenwerking met de marktcommissie en winkeliersvereniging Hart van Huizen wil de gemeente er met dit onderzoek voor zorgen dat Huizen ook na deze coronaperiode een bruisend centrum heeft waar men goed kan recreëren, door in te zetten op aantrekkelijke horecaterrassen en op de zaterdag een sfeervolle markt.

Enquête
“Alleen met de inbreng van de inwoners van Huizen zelf krijgen we een duidelijk beeld van wat bezoekers belangrijk vinden voor het toekomstige centrumgebied van Huizen. Samen zoeken we graag naar de juiste invulling voor het Oude Raadhuisplein”, aldus de gemeente. “Door de online-enquête in te vullen kunnen inwoners hieraan bijdragen. Meer informatie is te lezen op www.huizen.nl/ouderaadhuisplein. Via deze website kunnen inwoners vanaf zaterdag 5 juni de online-enquête invullen.”

Onder de deelnemers worden 20 waardebonnen van 25 euro verloot. Deze kunnen worden besteed op de markt of in de winkels rondom het Oude Raadhuisplein. De enquête kan tot 28 juni worden ingevuld.