'Een uitdaging om hiermee te werken'.
'Een uitdaging om hiermee te werken'.

Jumboplaatjes en
vrijwilligers gezocht

Nog één keer iets over de Jumbo-actie. De actie is allang afgelopen. Het was een groot succes. Mochten er nog mensen zijn die het album nog niet vol met plaatjes hebben dan kunnen ze zich melden bij de Historische Kring Huizen. Dat kan door op maandagmorgen naar het archief van de HKH te komen, in het museum van 9.00-12.00 uur, of een mailtje naar klaas.schipper@wxs.nl.

Nu iets over de Historische Kring zelf. Wat is het en wat doen wij. Het is een groep enthousiaste vrijwilligers die de geschiedenis van Huizen vastlegt. In woord, schrift en beeld. Dat doen wij al vanaf 1979. Het is maar goed dat er zo'n vereniging is, want veel van wat de moeite van bewaren was, is gesloopt. En dat is in Huizen heel veel en het gebeurt nog steeds. Een troost is misschien dat wij kunnen zeggen: we hebben de foto's nog.

Nu ik het over foto’s heb, die had je vroeger als papieren foto. Nu stop je ze in een wolk. In de cloud noemen ze dat. En ook alle artikelen die we schrijven stoppen we in een wolk. En die wolk stop je in een doos, een datacenter noemen ze dat. Maar om dat te kunnen doen, moet je een computer hebben. Die hebben we ook wel, zie foto, maar je moet er wel mee kunnen werken. En om alles goed in die computer te stoppen en er weer uit te halen, zoeken we mensen die dat kunnen. Ter versterking van de archiefmedewerkers die daar mee bezig zijn. Het zou ook mooi zijn als er zich mensen aanmelden die een website kunnen bouwen en onderhouden, want dat is het meeste werk, heb ik begrepen. Maar mocht je wat meer hebben met schrijven: we kunnen ook nog wel mensen gebruiken die redactioneel willen helpen. In archieven duiken, dat kan ook bij ons, niet letterlijk, maar een onderwerp uitdiepen. U ziet, werk genoeg. Ik ben zeer benieuwd of er mensen zijn die zich aanmelden. Kom eens aan in het archief en maak kennis met ons.

Klaas van IJs van Jaap
en Jannemeut van IJzuk.