Jiujitsu voor kinderen vanaf 12 jaar.
Jiujitsu voor kinderen vanaf 12 jaar.

Vanwege coronamaatregelen kan het zijn dat een aantal activiteiten in dit overzicht niet door kan gaan. Doe hiervoor eventueel navraag bij de aanbieder.

Vrijdag 11 juni

Tai chi (volwassenen)

9.00 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Ben je op zoek naar een manier om meer balans in je leven te brengen? De beoefening van tai chi heeft al veel mensen de weg naar evenwicht, rust en verdieping gebracht. Wanneer we de bewegingen uitvoeren, is onze aandacht bij ontspanning en loslaten.

Boksen | 60+

9.30 uur | Holleblok Huizen

Tijdens deze lessen wordt er vooral gewerkt aan uithoudingsvermogen, coördinatie en zelfvertrouwen. Er wordt geen aandacht besteed aan sparren. Bokshandschoenen zijn aanwezig. 06-36430287, bvk-sports.nl.

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Serviesgoed, vazen of speelgoed dat nog goed is maar waar we niks mee doen. Neem het mee voor de geef-en-neem-tafel. Breng wat u kunt missen en haal van de tafel wat u nodig heeft.

Dromen

10.00 uur | Rang Zhin voor
meditatie en creatie Laren

Dromen vormen een diepe wijsheidsbron in onszelf. We kunnen hier verbinding mee maken zodat deze boodschap op een diepere plek in onszelf ontvangen wordt, zodat we het gaan ervaren en begrijpen. Vooraf aanmelden bij info@rangzhin.nl.

Bowls

10.00 uur | Huis van Eemnes

Bowlsclub het Gooi is een vereniging met ongeveer 30 leden die in een gemoedelijke sfeer met elkaar het spel bowls spelen. De club kent leden van 60+. Bowls is een ideale sport voor ouderen omdat het vooral om techniek en tactiek gaat en lichamelijke snelheid geen rol speelt.

Tai chi (senioren)

11.00 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Iedereen weet dat bewegen essentieel is voor een goede gezondheid. Wil je aan je gezondheid en vitaliteit werken op een manier die bij je past? De langzaam vloeiende bewegingen van tai chi kunnen tot op hoge leeftijd worden uitgevoerd.

Judo (vanaf 12 jaar)

17.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Judo is ideaal voor de lichaamsontwikkeling van opgroeiende kinderen. Kijk op www.osorezu.nl voor meer informatie of bel 06-15276036.

Jiujitsu (vanaf 12 jaar)

19.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Deze sport vormt de basis van de Japanse zelfverdedigingssport. Zowel val- en werptechnieken als trap- en stoottechnieken komen tijdens de training aan bod. Info: www.osorezu.nl of 06-15273036.

Zaterdag 12 juni

Bootcamp | Blaricum

9.30 uur | Parkeerplaats De Goede Gooier

De bootcamptrainingen zijn buiten en duren 60 minuten. De trainingen zijn afwisselend en bestaan uit krachttraining, conditietraining en buikspierkwartier. Lessen gaan altijd door! Ga naar bvk-sports.nl en boek jouw gratis proefles.

Meditatie in de natuur

10.15 uur | Rust Wat Blaricum

Een geleide dol-fijne meditatie van 1 uur om je weekend te starten met een moment voor jezelf. Af te dalen naar de diepere wijsheid in jou! Met vleugje magie van de dolfijnen. Kosten 10 euro contant en gepast betalen bij aankomst.

Signeersessie Van Praag

10.30 uur | Bruna Centrum Huizen

Michael van Praag is de belangrijkste voetbalbestuurder van NL van de laatste 30 jaar. Hij was 14 jaar voorzitter van Ajax en precies 11 jaar van de KNVB en van het UEFA-bestuur. Een boek met talloze herinneringen aan Ajax en de KNVB.

Zondag 13 juni

Stiltemeditatie

20.00 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Een avond van loslaten, ontspannen, stil worden en bij je gevoel komen. Innerlijke stilte en balans ervaar je als alles in jouw wezen stroomt. Iedereen is van harte welkom. Ervaring met mediteren en stilte is niet nodig.

Maandag 14 juni

Koersbal

9.00 uur | ’t Vuronger Huizen

Een sportieve activiteit voor senioren, voor velen welbekend. Bent u nieuwsgierig geworden of het een activiteit is die bij u past? Kom dan een keer meedoen op maandagochtend van 9.30 tot 12.30 uur.

Steppen voor 45-plussers

9.00 uur | Bijvanck Blaricum

Steppen is een laagdrempelige sport met weinig blessures. Heb je regelmatig rug- of knieklachten dan kan steppen je veel bieden. Het is goed voor je conditie. We steppen 1,5 uur in kleine groepjes en houden ons aan de RIVM-regels.

Geef-en-neemwinkel

10.00 uur | Wijkcentrum
’t Vuronger Huizen

De geef-en-neemwinkel is op maandag en donderdagochtend geopend van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt uw spulletjes of kleding brengen die u niet meer nodig heeft, en kunt weer uit de winkel meenemen wat u goed kunt gebruiken.

Wandelchallenge Huizen

11.00 uur | Wandelgebieden
rondom Huizen

Wandelen voor gezondheid. Voor starters tot gevorderden. Informatie op de website Wandel Challenge Huizen. Www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelchallengehuizen/.

Kringloopwinkel

13.30 uur | Poolvos 2, Huizen

Kringloopwinkel stichting Servitas. Wij zijn geopend op maandag en dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Bij ons vindt u leuke vintage meubeltjes. Tevens kunt u bij ons terecht voor dames-, heren- en kinderkleding, huishoudelijke artikelen, witgoed en fietsen en nog veel meer leuke spullen voor de laagste prijzen in het Gooi. Zo dragen wij samen ons steentje bij voor een beter milieu. Wij werken uitsluitend met vrijwilligers op non-profitbasis. De opbrengst van onze kringloopwinkel komt ten goede aan ouderen en sociaal zwakkeren in onze samenleving.

Jiujitsu

17.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

De lessen zijn gericht om jezelf te leren verdedigen in benarde tot levensbedreigende situaties. Jongens en meiden van 12 jaar en ouder zijn van harte welkom om mee te doen. Meer informatie www.osorezu.nl of bel 06-15276036.

StepBridge wedstrijden.

19.00 uur | Bridgeclub Acol
Huizen

Bridgewedstrijden door middel van de computer onder leiding van een officiële wedstrijdleider. Informatie en aanmelden bij Piet van Steijn, pvsteijn9@gmail.com, 06-25118400.

Spreekuur rechtswinkel

19.30 uur | wijkcentrum
De Draaikom Huizen

Heeft u vragen of advies nodig over een (juridische) kwestie, dan kunt u terecht bij de rechtswinkel. U wordt geholpen door een team van twee deskundige juristen die over diverse rechtsgebieden advies en/of informatie kunnen geven. U bent welkom.

Dinsdag 15 juni

Walking football

10.00 uur | SV Laren

Iedere dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur wordt er door gemiddeld 20 spelers walking football gespeeld. Walking football is bedoeld voor ouderen vanaf 60 jaar om fit te blijven. Rennen is niet toegestaan en ook komt de bal niet boven heuphoogte. Na afloop wordt er met elkaar koffiegedronken en bijgepraat. Kom vrijblijvend kijken en beter nog: meedoen.

Pencak silat

20.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

De Indonesische vechtsport/kunst wordt gegeven door Julian Langitan. Kom kennismaken en meld je aan voor een proefles. Kijk op www.osorezu.nl voor meer informatie en aanmelden.

Woensdag 16 juni

Kom bewegen

10.00 uur | Sportvereniging
Huizen

Kom achter de geraniums vandaan! Kom lekker bewegen en voetballen bij WF SV Huizen en maak nieuwe sociale contacten. Mannen en vooral vrouwen van 60+ zijn van harte welkom. Elke woensdag van 10.00 tot 11.00 uur. Info: jan.honing@planet.nl.

Tuimeljudo

14.45 uur | Osorezu Dojo Huizen

Tuimeljudo is judo voor peuters. Meer informatie: www.osorezu.nl of bel 06-15276036.

Wandelchallenge

18.30 uur | Wandelgebieden
rondom Huizen

Wandelen voor gezondheid. Voor starters tot gevorderden. Informatie op de website Wandel Challenge Huizen. Www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelchallengehuizen/.

Recreatief tafeltennis

19.30 uur | ’t Vuronger Huizen

Bent u geïnteresseerd? Wilt u meedoen of meer weten? Graag even bellen met Janny Hospers: 06-46108028 of mailen naar
JHospers@versawelzijn.nl.

Donderdag 17 juni

Yoga voor senioren

9.30 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Als je ouder wordt gaat het lichaam vaak meer beperkingen geven; een rustige, of aangepaste, vorm van yoga is dan op zijn plaats. Yoga houdt de spieren en gewrichten soepel.

Inloopochtend

10.00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Eemnes

SeniorWeb Eemnes houdt op elke 1e en 3e donderdagochtend van de maand een inloopochtend voor al uw vragen, problemen met uw pc, tablet of smartphone.

Sociaal wijkteam

13.00 uur | Brinkhuis Laren

U kunt met vragen voor uzelf of zorgen over een ander terecht bij het informatiepunt sociaal wijkteam Laren. Telefonisch zijn wij bereikbaar via 035-3034627 of per mail via sociaalwijkteam@laren.

Ook weer begonnen met
activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.

Bowls elke vrijdag in het Huis van Eemnes.