Op 5 juni vond het eerste inloopmoment al plaats.
Op 5 juni vond het eerste inloopmoment al plaats. Foto: Bob Awick

Inloopmomenten voor plannen aan de Zomerkade

Op 5 juni vond het eerste inloopmoment plaats, er zullen er nog twee volgen.

HUIZEN De gemeente verzorgt een drietal inloopmomenten om te praten over de plannen voor de Zomerkade. De bijeenkomsten zijn op 5, 10 en 16 juni in een tent op de Zomerkade.

Afgelopen zaterdag was de eerste bijeenkomst. De volgende gelegenheid om langs te gaan is 10 juni tussen 15.00 en 18.00 uur. 16 juni van 16.00 tot 19.00 uur is het laatste inloopmoment.

De tent van de gemeente is blauw met daarop het gemeentelijk logo. Daar worden de coronamaatregelen gehanteerd. Als mensen even moeten wachten, zal dit ook coronaproof gebeuren.

Strandkrant

De gemeente heeft onlangs een Strandkrant uitgegeven. Hierin staat meer informatie over de herinrichting van de Zomerkade. Die start in oktober en zal in maart 2022 afgerond zijn als alles naar verwachting loopt.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de plannen. Er zijn inmiddels al wat wijzigingen op het voorlopig ontwerp, die verder zijn uitgewerkt.

Zwemplek

Zo was in het voorlopig ontwerp de zwemplek gesitueerd op het strand direct aan de Wedekuil. 'We hebben een hydrologische studie gedaan om te toetsen of deze opzet (duurzaam) haalbaar is. Hieruit blijkt dat de beste locatie voor de verdiepte zwemplek niet op het strand, maar op zo’n 50 meter uit de kustlijn is. Dit advies is overgenomen in dit plan', staat in de Strandkrant.

Toegankelijk

'Het strand moet voor iedereen toegankelijk zijn. De lage promenade zorgt voor verbinding van alle onderdelen van het strand. Via een flauwe helling is de lage promenade verbonden met de hoger gelegen kade. Ook de steiger naar de zwemplek wordt rolstoeltoegankelijk gemaakt.'

Parkeren

Na de zomer start er een apart participatietraject over het parkeren. 'De uitkomsten van een parkeeronderzoek dat we op dit moment uitvoeren nemen we daarin mee. Omwonenden en ondernemers ontvangen te zijner tijd een uitnodiging.'

De herinrichting is onderdeel van de Kustvisie. Meer informatie is te vinden op Huizen.nl/kustvisie.