Afbeelding
Foto:

Duizend gasten welkom bij Foodtruck Festival

Dolgelukkig is Gera Hartog van Evenementenorganisatie Bruisend. “Het mag weer! We staan met het Foodtruck Festival weer van 2 tot en met 4 juli in Huizen. De deelnemers staan ook te popelen, daarvoor hebben we inmiddels een wachtlijst.”

Ze vertelt dat de branche 17 maanden vrijwel stil heeft gelegen. “Half augustus vorig jaar waren we in de ‘pauze’ van de coronapandemie nog wel in Huizen, maar dat was een van de weinige keren dat we iets konden organiseren.”

Toen konden er maar 250 mensen tegelijkertijd op het terrein aanwezig zijn. “Dat zijn er nu 1.000”, vertelt ze enthousiast. “Het goede nieuws is ook dat mensen die willen komen zich niet hoeven te laten testen. We stellen vragen bij de ingang en noteren de namen van mensen.”

1,5 meter

Bezoekers moeten zich nog wel houden aan de 1,5 meter afstand. “Het terrein is zo groot, dat is geen probleem. We zorgen dat tafels en stoelen net als in augustus ver genoeg uit elkaar staan”, legt Gera Hartog uit.

Ook moeten bezoekers net als tijdens de editie van augustus vorig jaar 1 euro toegang betalen. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. “Om ons aan de coronamaatregelen te kunnen houden, moeten we hekken om het terrein zetten en personeel bij de ingang om iedereen te kunnen checken. Daarom is een kleine toegangsprijs nu ook weer nodig.”

20 keukens

Wie het evenement op het evenemententerrein aan de IJsselmeerstraat bezoekt, kan rekenen op ruim 20 keukens op wielen. Ze somt een aantal foodtrucks op: “Wat dacht je bijvoorbeeld van gevulde hete piepers met pulled pork, Molukse saté of de oer Hollandse poffertjes?”

“Of ga je liever voor een traditioneel portie ambachtelijke gebakken friet, een smoothie speciaal voor jou gemaakt of een wrap met boterzachte biefstukpuntjes? Daarnaast is er ook een Thaise streetfood keuken, een omgebouwde carpaccio keet, de vegan Love Bites en het hippe houten huisje met culinaire gerechten.”

Daarnaast is er een lekker drankje verkrijgbaar. Van een verfrissende Pinot Grigio, een verleidelijk zachte rosé Garacha tot een Salentijn Malbec die smaakt naar chocolade en bramen. Wie zich laten verrassen kan terecht bij de mini wijnproeverij.

Wijn & Bubbelbar

“Nieuw is de Wijn & Bubbelbar met luxe en zeer geliefde champagnes in de variaties Brut, Rosé en Ice Impérial. Ook mensen die van een speciaal biertje houden hebben keuze. Bijvoorbeeld uit een verfrissende droge saison (Krijtje), een fruitige I.P.A. (PI) een dorstlessende blond (Juffie) of een Belgian style tripel (Strafwerk).”

“Vanzelfsprekend kun je bij de bar ook een biertje van de tap, frisdranken, Slush Puppy,
water, Prosecco of een zomerse Sangria met vers fruit bestellen. Speciaal voor Huizen is ook de Hawaii&Cuba bar aanwezig. Daarnaast worden er cocktails zoals Gin tonic, Mojito, Pink Lady of een Piña Colada met verse ananas geserveerd bij de buena vista cocktail club.”

(Tekst gaat verder na de afbeelding)



Er komt een grote zweefmolen op het terrein te staan.

Omdat het festival een van de eerste in het Gooi is, heeft de organisatie iets speciaals in petto. “Er komt een hele grote zweefmolen met 32 zitjes. Hier kunnen de bezoekers het ultieme nostalgische gevoel beleven. Daar moeten zij wel apart voor betalen.”

Kinderen

Voor de kinderen zijn er diverse workshops bij de KinderCrea truck. “Ook hier zijn kosten aan verbonden en mensen kunnen zich van te voren al opgeven bij info@kindercrea.net of ter plaatse op het festivalterrein. Er zijn diverse dingen te doen, zoals een Ibizastyle dromenvanger maken of aan de slag met graffiti of balonnen.”

Voor de grotere jeugd is er ook vertier en vermaak. “Bezoekers beleven ‘Oud Hollandsche’ tijden met het XL memory spel in foodtruckstyle, mega 4 op een rij en met het altijd leuke boter kaas en eieren. Wie iets actiefs wil, kan terecht bij de sjoelbakken en de ping pong tafel.”

Daarnaast ontbreekt ook de muziek niet. “Onze festivals kenmerken zich door aangename decibellen en live muziek in de middag. Bekende luisterliedjes, klassieke meezingers en herkenbare hits uit de 70’s, 80’s en 90’s creëren een ongedwongen sfeer waarbij iedereen zicht thuisvoelt.”

Leuke reacties

Gera denkt dat ook bezoekers weer staan te popelen om langs te komen. “We waren gisteren brieven aan het rondbrengen bij de omwonenden, zodat ze weten wat er staat te gebeuren. We kwamen daarbij ook een ondernemer tegen die zo blij was dat we weer mogen. We krijgen leuke reacties.”

Wie zeker van een plekje wil zijn of gezellig met het hele gezin wil komen, kan ook een picknickkleed meenemen en neerstrijden op het evenemententerrein. “Het enige dat ons nog dwars kan zitten is het weer, maar zoals het er nu naar uitzit, zal dat geen probleem zijn.”

Bezoekers zijn 2, 3 en 4 juli welkom op vrijdag van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 21.00 uur. Zie ook www.bruisend.nu.

Augustus vorig jaar was het foodtruckfestival er voor het laatst.